APSURDNO TUMAČENJE

Čelnici Hajduka ne priznaju pravilnike HNS-a!

Petak, 19. prosinca 2014. 10:20 Napisao/la  SC

Čelnici Hajduka smatraju da su odgovorni jedino prema Zakonu o trgovačkim društvima!

Ne ulazeći u meritum kazni Krešimira Vlajčevića jedna reakcija čelništva Hajduka apsurdno tumači odnos između HNS-a i kluba ustrojenog kao dioničarsko društvo. Predsjednik Hajduka Marin Brbić i četvorica kažnjenih članova Nadzornog odbora Hajduka namjeravaju normalno obnašati svoje dužnosti unatoč jednogodišnjoj zabrani. Prema njihovu tumačenju čelnici sportskog dioničkog društva mogu odgovarati samo po Zakonu o trgovačkim društvima, što znači da ne priznaju pravilnike i kazne udruge HNS-a. Analogno, čelnici dioničarskog društva Hajduka ne moraju priznati ni rezultate utakmica, ni poredak na ljestvici.... Ne moraju priznati ništa što im ne odgovara, a da nije propisano Zakonom o trgovačkim društvima.

U subotu je planirana redovita sjednica Nadzornog odbora Hajduka, koja će se od 11 sati održati Splitu. Trebala se održati u Zagrebu gdje živi većina članova NO-a (Ljubo Pavasović - Visković, Ante Majić, Vjekoslav Hrabar i Jako Andabak), ali je sastanak prebačen u Split. Sjednicom se nastavlja trakavica o poremećenim odnosima HNS-a i Hajduka, drastična kazna produbila je jaz između Sjevera i Juga.

Inače, čelnici Hajduka u četvrtak su neformalno razgovorali s ministrom Vedranom Mornarom. Predstavnici HNS-a nisu se pojavili na sastanku, jer nisu htjeli razgovorati s predstavnicima Grada Splita nakon što se gradonačelnik Ivo Baldasar ispričao zbog obveza.


Planirani sastanak ministara Mornara i Bauka s predstavnicima HNS-a, Povjerenstva Grada Splita i županijskog nogometnog saveza, koji je sazvan za danas u 14 sati u MZOS-u, odgođen je jer svi sudionici nisu mogli nazočiti sastanku. Kratki susret između ministra Mornara i predstavnika Hajduka i Grada Splita danas je ipak održan izvan prostorija Ministarstva, na kojem su predstavnici Hajduka i Grada Splita predali ministru Mornaru prijedloge za poboljšanje zakonodavnog okvira sustava sporta koji će biti razmotreni u redovitoj zakonskoj proceduri", stoji u objavi za medije koju je potpisala glasnogovornice MZOS-a Gordana Zuccon i u kojoj se ističe da će ministar "razmotriti i mogućnosti bržeg donošenja novog Zakona o sportu te je najavio da će se prethodno dogovoreni sastanak održati naknadno, piše u priopćenju ministarstva.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.