Andrija Balić i Mijo Caktaš žele otići, Hajduk pokušava zadržati nezadovoljne igrače

Subota, 29. kolovoza 2015. 09:11 Napisao/la  Ivan Jelić

Novopečeni reprezentativac Mijo Caktaš također želi napustiti Poljud, navodno bi mogao karijeru nastaviti u turskom prvoligašu Bursasporu


Ispadanje od Sloven Libereca u 4. pretkolu Europske lige uzdrmalo je Hajduk. Splićani su prema grubim procjenama izgubili 5, 6 milijuna eura, mnogi igrači žele napustiti klub do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Prvi na listi nezadovoljnika je mladi reprezentativac Andrija Balić kojega je trener Damir Burić neočekivano izvukao iz igre već u 33. minuti u srazu sa Slovanom. Njegov otac Ivica, nezadovoljan takvom odlukom, bacio je mobitel sa tribina, sa ustiju mu se mogla pročitati poruka, vikao je i mahao rukama:

- Gotovo je, gotovo je...!

Dan poslije se javno ispričao svima u klubu i navijačima. U petak je odvjetnik mladog Hajdukovog reprezentativca obavio razgovor sa čelnicima kluba, iskazao nezadovoljstvo tretmanom koji ima i najavio mogućnost odlaska iz kluba. Dobio je odgovor da će ga Hajduk pustiti uz odštetu koja ne može biti manja od 4 milijuna eura. Uzvratni sraz sa češkim prvoligašem pratili su skauti mnogih europskih klubova, Balić je bio pod povećalom skauta Manchester Cityja, Milana, Udinesea...

Novopečeni reprezentativac Mijo Caktaš također želi napustiti Poljud, navodno bi mogao karijeru nastaviti u turskom prvoligašu Bursasporu. Odbio je prije nekoliko dana potpisati novi ugovor prema kojem bi mjesečno zarađivao 50.000 kuna. Inače spada u kategoriju najslabije plaćenih igrača, mjesečno prima 10.000 kuna brutto.

Tomislav Kiš, ljubimac navijača, nikako da se izbori za mjesto standardnog igrača. U dvoboju sa Slovanom trener Burić mu nije dao niti minutu! Klub mu je ponudio novi ugovor, koji bi vrijedio do ljeta 2018. godine. Njegovi zastupnici i sam igrač odbili su ponudu prema kojoj bi Kiš mjesečno dobivao 3.500 eura brutto.

Čini se da su Balić, Caktaš i Kiš na izlaznim vratima Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.