Anas u Bundesligi, Tomasov pojačava Dinamo, a Vukušić odlazi u Dnjipro?

Srijeda, 11. travnja 2012. 14:38 Napisao/la  Ivan Jelić

Marin Tomasov odlazi bez obeštećenja, a Hajduk Anasa Sharbinija i Antu Vukušića želi prodati zbog teške financijske situacije

Hajduk će na ljeto ostati bez trojice igrača Anasa Sharbinija, Marina Tomasova i Ante Vukušića. Bez Tomasova su bijeli već ostali jer nije želio produžiti ugovor koji mu na ljeto ističe tako da će Poljud napustiti bez obeštećenja. Splićani su Zadru prije tri i pol godine platiti za Tomasova 1,5 milijuna eura. Na ljeto neće od njegovog transfera u novi klub dobiti niti lipe! Netko bi za to u Hajduku trebao odgovarati. Karijeru će Tomasov prema svemu sudeći nastaviti u Dinamu.

Anas Sharbini, kojem je ovo najbolja sezona od kako je prije tri godine iz Rijeke stigao u Hajduk, u ljetnom prijelaznom roku također će najvjerojatnije promijeniti sredinu. Splićanima su novci potrebni i zato žele prodati Anasa koji bi karijeri mogao nastaviti u Bundesligi. Hannover 96 zainteresiran je za njega, ali navodno i još neki njemački prvoligaši. Belgijski Club Brugge također je iskazao zanimanje za Anasa.

Kapetan i najbolji strijelac bijelih Ante Vukušić također je na listi igrača koje klub želi prodati zbog teške financijske situacije. Ukrajinski prvoligaš Dnjipro, u čijim redovima igraju hrvatski reprezentativci Ivan Strinić i i Nikola Kalinić, navodno je spreman platiti oko četiri milijuna eura Hajduku na ime obeštećenja.