STIGLA NOVA PONUDA

Amerikanci spremni preuzeti cjelokupni dug Hajduka

Srijeda, 07. kolovoza 2013. 17:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Na sjednici Gradskog vijeća Baldasar je najavio tematsku sjednicu o Hajduku

 

Nema službene potvrde, no procurila je vijest da su američki ulagači, koji žele kupiti 53 od 56 posto dionica Hajduka  koliko su u vlasništvu Grada Splita, poslali službenu ponudu ministru znanosti, obrazovanja i športa Željku Jovanoviću te gradonačelniku Splita Ivi Baldasaru.

 

U ponudi kako smo neslužbeno saznali američki ulagači spremni su preuzeti cjelokupno dugovanje kluba. U ranijim razgovorima prijepor je bio model vraćanja 30 milijuna kuna kredita, koje je Hajduk podigao kod Privredne banke i Hypo Alpe banke. Amerikanci su tražili da kredit vrati klub ili Grad koji je dao jamstvo, dok je druga strana tražila da isti vrati možebitni kupac.

 

 Prije mjesec dana u Splitu su boravili trojica članova grupacije, koja je izrazila želju da preuzme klub: igrač američkog nogometa Ndamukong Suh,  odvjetnik Michael Giover i psiholog Darren Treasure. Obavili su razgovore s gradonačelnikom Baldasarom, predsjednikom kluba Brbićem, članovima Nadzornog odbora, udrugom Naš Hajduk  te s predstavnicima Torcide. Dobili su jasnu sliku financijskog stanja kluba.

 

Prije povratka u Ameriku odvjetnik Michael Giover, koji je posljednji napustio Split, najavio je da će u narednih desetak dana poslati službenu ponudu na adresu gradonačelnika Baldasara, no ista nije stigla u Banovinu u najavljenom terminu. Sada se navodno pojavila!

 

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je održana minulog petka, Baldasar je najavio tematsku sjednicu o Hajduku tako da će Amerikanci još malo pričekati odgovor na ponudu koju su poslali na adresu gradonačelnika Splita. Baldasar je najavio mogućnost da se građani na referendumu očituju o tome da li je Hajduk na prodaju. Kakvo raspoloženje vlada među navijačima, posebice među Torcidom, teško da će klub u skoro vrijeme dobiti privatnog vlasnika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.