Amerikanci bi odmah uložili u Hajduk, gradonačelnik Ivo Baldasar želi raspisati referendum

Četvrtak, 27. lipnja 2013. 15:50 Napisao/la  SC

Zainteresirani su uložiti odmah da Hajduk bude kompetitivan u Europi već ove sezone, spremni su velikom financijskom injekcijom ojačati momčad, kaže predsjednik Hajduka Marin Brbić

Predsjednik Hajduka Marin Brbić obavio  je razgovore s potencijalnim ulagačima u Hajduk, riječ je u skupini američkih investitora predvođenih poznatim igračem američkog nogometa Ndomukongom Suhom. Amerikance ne zanima samo ulaganje u Hajduk, iako je javnosti najzanimljivija mogućnost da Hajduk vrlo brzo dobije značajnu financijsku potporu.

 

Brbić se s Amerikancima sastao u Le Meridien Lavu:

 

- Zvuče ozbiljno, a zainteresirani su uložiti odmah da Hajduk bude kompetitivan u Europi već ove sezone. Spremni su velikom financijskom injekcijom ojačati momčad. Budući da je Grad Split  vlasnik 56 posto dionica,  ključan je njihov sastanak s gradonačelnikom Baldasarom. Svjesni su da Grad želi zadržati kontrolni paket od 25+1 dionicu, rekao je Brbić.

Gradonačelnik Ivo Baldasar  reagirao je prije dva dana vrlo jasno:

- Ja sigurno sam neću to odlučiti, niti će to odlučiti Gradsko vijeće. Razgovarat ću sa svim malim dioničarima, većim dioničarima, predsjednikom Uprave Marinom Brbićem, ljudima iz Nadzornog odbora, navijačima i članovima Udruge Naš Hajduk. Kad budemo imali sve stavove, izići ćemo pred Gradsko vijeće. I to ne da se na sjednici Vijeća donese odluka, nego da onda raspišemo referendum o prodaji Hajduka, kazao je Baldasar.

Nakon sastanka s Brbićem Amerikanci su obišli dvoranu Gripe, željeli su vidjeti gdje su košarku naučili igrati Toni Kukoč i Dino Rađa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.