Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila jamstvo Hajduku za kredit

Četvrtak, 25. listopada 2012. 16:12 Napisao/la  I. J.

Agencija je utvrdila da je zahtjev za davanje odobrenje jamstva, te ostala dokumentacija uključujući  plan sanacije,  u potpunosti ispunjavaju uvjete

 

 

 

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je državnu potporu za sanaciju sadržanu u jamstvu koju je grad Split dao za HNK Hajduk za kredit po zaduženju kod dvije banke u ukupnom iznosu od 30 milijuna kuna. Agencija je utvrdila da je zahtjev za davanje odobrenje jamstva, te ostala dokumentacija uključujući  plan sanacije, izrađeni sukladno propisima o državnim potporama te da u potpunosti ispunjavaju uvjete.

Prije svega riječ je o poduzetniku, ne zato što je Hajduk registriran kao dioničarsko društvo, nego jer subjekt koji obavlja gospodarsku djelatnost ostvaruje prihode od prodaje ulaznica, prodaje igrača, sponzorstva, najma prostora. Agencija je utvrdila da je Hajduk poduzetnik u problemima i nije u stanju vlastitim sredstvima odnosno sredstvima koje može pribaviti od dioničara spriječiti gubitke. Zbog toga je poduzetnik zatražio intervenciju države, a koja je od Grada Splita zatražila jamstvo da ne bi u narednih šest mjeseci došlo do pokretanja stečaja Hajduka, stoji u priopćenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.