Zvonimir Boban postao šef nogometa UEFA-e, Aleksander Čeferin izmislio novu funkciju

Petak, 16. travnja 2021. 23:46 Napisao/la  SC
Zvone Boban
Zvone Boban

Zvonimir Boban novi je šef nogometa UEFA-e kako se (Chief of football UEFA) zove nova funkcija koja je ustanovljena zbog njega.

Predsjednik Aleksander Čeferin odlučio je Bobana promovirati u prvog šefa nogometa, bivši visokopozicionirani djelatnik FIFA-e i tehnički direktor Milana dobio je još jedno veliko međunarodno priznanje.

Treba podsjetiti da Boban nema svoju izbornu bazu kao ogromna većina dužnosnika FIFA-e i UEFA-e poput Čeferina ili Davora Šukera.

Njega su čelnici FIFA-e i UEFA-e, Gianni Infantino i Aleksander Čeferin, birali u svoje momčadi isključivo zbog osobnih kvaliteta.

U praksi, sada u UEFA-i obnaša sličnu funkciju koju je obnašao u FIFA-i prije nego što je na poziv Paola Maldinija otišao u Milan.

U Milanu je dobio otkaz nakon što je javno kritizirao postupke izvršnog predsjednika Ivana Gazidisa, koji je iza njegovih leđa pregovarao s Ralfom Rangnickom.

Na kraju je Gazidis odustao od Rangnicka, Bobanov odabir bili su Stefano Pioli i Zlatan Ibrahimović, koji su postali najzaslužniji za uspjehe Milana ove sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.