Zlatko Dalić produžio ugovor s HNS-om do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine

Subota, 18. ožujka 2023. 15:35 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Hrvatski nogometni savez objavio je vijest sljedećeg sadržaja:

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, i izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, potpisali su ugovor o produžetku suradnje između HNS-a i najuspješnijeg izbornika Vatrenih.

Predsjednik Kustić i izbornik Dalić dogovorili su sve detalje nastavka iznimno uspješne suradnje te su u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza potpisali ugovor prema kojem Dalić ostaje izbornik Vatrenih do završetka ciklusa koji uključuje FIFA Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će biti održano u SAD-u, Meksiku i Kanadi.

"Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna. Zlatko nije samo postigao izvanredne rezultate već je i kreirao jednu fantastičnu atmosferu zajedništva unutar i oko ekipe, a pokazao je i da zna kako osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata. Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dalić je preuzeo Vatrene u teškom trenutku u listopadu 2017. godine, a od tada je ostvario niz impresivnih rezultata. Pritom se ističu drugo i treće mjesto na svjetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine, no Dalić je s Hrvatskom izborio i završni turnir Lige nacija koji će ove godine biti održan u Nizozemskoj, kao i osminu finala Eura 2020. Tri puta je izborio završne turnire, a u dva puna kvalifikacijska ciklusa pod njegovom vodstvom, Hrvatska se na završnice plasirala kao prvoplasirana momčad u skupini.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova. U lipnju ćemo pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije", poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.