Tomislav Židak (1953-2017): Nakon duge bolesti preminuo jedan od najvećih sportskih novinara

Četvrtak, 13. travnja 2017. 15:31 Napisao/la  Igor Vranić

Otišao je kroničar iz Maksimirske šume, koja je nepovratno izgubila kolorit briljantnih umotvorina pretočenih u antologijske tekstove

 Tomislav Židak preminuo je u 65. godini života nakon duge bolesti, koja je u nezaborav poslala jednog od najvećih hrvatskih sportskih novinara svih vremena.
 
 Židak je tijekom duge i živopisne novinarske karijere osvajao simpatije osebujnim i pronicljivim stilom pisanja, koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

Najbolje  tekstove napisao je u euforičnim stanjima, pa se njegovi tekstovi čitaju strastveno kao što su napisani: u jednom dahu!

Iskonski je prezirao klišeje, u sportskom novinarstvu postavio je nedostižne standarde.       

 Tomislav Židak rodio se u Vugrovcu kraj Zagreba 1953. godine, karijeru sportskoga novinara započeo je 1977. godine u Sportskim novostima.
 
Okušao se u svim žanrovima spotskog novinarstva i uvijek težio istom, za ekskluzivnu vijest bio je spreman odreći se svih predrasuda o lagodnom novinarskom životu.
 
 Otišao je kroničar iz Maksimirske šume, koja je nepovratno izgubila kolorit briljantnih umotvorina pretočenih u antologijske tekstove.  
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.