Blaž Slišković: Grgić i Štimac klečali su preda mnom i molili da ih spasim od Torcide

Petak, 04. svibnja 2018. 10:29 Napisao/la  SC

Bio sam profesionalac, što se za Štimca baš i ne može reći ako znamo da je u tom trenutku on bio suvlasnik kladionice, kaže Blaž Slišković

Blaž Slišković
Blaž Slišković

Blaž Slišković odgovorio je Igoru Štimcu, koji je izjavio da su Sliškovićevu smjenu 2005. godine tražili igrači Hajduka, te da je Slišković više vremena provodio u kladionicama nego na treningu.

- Ne znam što je Igoru trebalo da se vraća 13 godina unazad, ali kad je već potegnuo mačka za rep... Naš je odnos ovakav. Simpatizirao sam ga kao juniora koji je ulazio u prvu Hajdukovu momčad, čak sam ga i malo protežirao. Tada smo se zbližili iako je u tom trenutku razlika u godinama bila velika, ja sam imao 26 ili 27, a on 18. Godinama poslije ostali smo u prijateljskom kontaktu. Štimac i predsjednik Branko Grgić te su sezone klečali preda mnom: jedino nas ti možeš spasiti od Torcide, od bijesa rulje. Nisam u tom trenutku bio na cesti, dapače, bio sam već izbornik reprezentacije BiH, ali sam pristao i doveo sam Hajduk na prag titule kada sam smijenjen. Mogu se pogledati u ogledalo, jer sam se cijelo vrijeme mandata ponašao profesionalno, nisam preskočio niti jedan trening, a to što sam dva, tri ili pet puta viđen u kladionici ne znači baš ništa. Nisam zanemarivao obveze i nisam se kladio za Igorove novce. Bio sam profesionalac, što se za Štimca baš i ne može reći ako znamo da je u tom trenutku on bio suvlasnik kladionice. Mogu shvatiti Igorove ambicije, ali ne i to da ide džonom na kolege i nekadašnje suradnike. Nažalost, dok je Zrinjski bio drugi na tablici, on se i ovdje nudio za trenera, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković za Jutarnji list.

Krajem sezone 2004/05 Štimac je kao sportski direktor smijenio Sliškovića iako je Hajduk vodio na ljestvici.

Treba podsjetiti da je Slišković smijenjen nakon što je Hajduk u osam utakmica osvojio samo šest bodova.

  Štimac je odlučio sjesti na klupu umjesto Sliškovića, na kraju sezone Hajduk je osvojio zadnju titulu prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.