KONFERENCIJSKA LIGA

Rijeka pobjedom potvrdila plasman u 3. pretkolo

Četvrtak, 29. srpnja 2021. 21:48 Napisao/la  Igor Vranić

Gzira United u drugom dijelu ničime nije mogla ugroziti pobjedu Rijeke, četvrtu utakmicu zaredom riječka obrana nije primila pogodak

Rijeka pobjedom potvrdila plasman u 3. pretkolo

Konferencijska liga - 2. kolo

RIJEKA - GZIRA UNITED 1:0

Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2187

Sudac: Veaceslav Banari (Moldavija) 7

Strijelac: 1:0 Drmić (27)

Žuti kartoni: Davis (35), Haber (62), Galović (90)

RIJEKA: Labrović -, Galović 6,5, Escoval 6,5, Smolčić 6,5, Tomečak 7 (86 Jurišić -), Čerin 6, Pavičić 7, Vukčević 6 (83 Braut -), Abass 6 (63 Liber -), Ampem 6,5 (83 Bušnja -), Drmić 6,5 (63 Obregon -)

GZIRA UNITED: Haber 5, Nevin 5 (62 Xuereb -), Borg 5 (77 Tabone -), Mentz 5, Thiaguinho 5, Mendoza 5, Scerri 5 (77 Gauci -), Pisani 5, Davis 5,5 (77 Juvidan -), Correa 5 (46 Jefferson 5), Samurai 5

Nogometaši Rijeke plasirali su se u 3. pretkolo pobjedom protiv Gzire United u uzvratnoj utakmici, strijelac jedinog pogotka bio je Josip Drmić.

Debitirao je Abass Issah, nije bilo izoliranog Roberta Murića, na klupi je sjedio samo jedan pričuvni napadač (Obregon).

U rosteru nije bilo nekoliko igrača (Lepinjica, Mudražija, Krešić...), koji su igrali u zadnjim utakmicama.

Goran Tomić počeo utakmicu u rasporedu s trojicom stopera i visoko podignutim Tomečakom kojemu je prostor na desnom boku prepustio Abass.

Debitant je očito dobio slobodu tražiti prolaz u (među)prostoru oko isturenoga Drmića i čekati da Pavičić izmisli neko dodavanje.

Daleko je važnije da je Tomić utakmicu počeo onako kao što treba igrati europske utakmice, oprezno i zatvoreno onoliko vremena koliko je gostima trebalo shvatiti da na Rujevici pogodak mogu postići samo slučajno.

Desetak prvih minuta uživali su gosti u posjedu lopte dok su pokušavali probiti zbijenu riječku momčad.

Brzo su odustali i uskoro nestali!

Riječka momčad suzdržano je počela dominirati kroz pas-igru, kako je vrijeme odmicalo protok lopte bivao je sve tečniji i okomitiji, nakon desetak minuta igra je postala dopadljiva i konkretna, posebice po desnom boku gdje je Tomečak stalno stvarao višak.

U 18. minuti Drmić je prošao desnom stranom, precizno ubacio, Abass nije dobro primio loptu koju Ampem nije uspio stići da bi je bolje zahvatio ispred Habera.

Abass (19) i Drmić (24) navijestili su da će gosti početi patiti pod pritiskom, u 27. minuti ponovo se otvorio desni bok...

Ampem je dijagonalno u prazni prostor odigrao Tomečaku, koji je visoko ubacio s korner-linije, Haber je loše procijenio let lopte, Drmić je glavom odnio loptu u duelu s istrčalim vratarom, prije nego što je postigao pogodak imao je vremena mirno primiti loptu pred praznim vratima - 1:0.

Iako se moglo očekivati da će pogodak za ukupni rezultat 3:0 dodatno osloboditi igračke porive, riječka momčad nije se razgoropadila.

Ostala je u kompaktnom rasporedu, bez forsiranja čekala se nova Tomečakova upotrebljiva lopta.

U 39. minuti Tomečak se opet prošetao desnom stranom, precizno je pogodio Vukčevića na lijevoj strani kaznenog protora, imao je Crnogorac vremena primiriti loptu i udarcem ljevice promašiti vrata u izglednoj poziciji za pogodak.

Da u 45. minuti Davis na dubinsko proigravanje nije pobjegao visoko postavljenoj zadnjoj liniji, riječka obrana odigrala bi prvi dio bez pogreške.

Ovako je Labrović istrčao i ostao u raskoraku, a Davis u trku glavom loptu poslao kraj vratiju u ne baš tako izglednoj prilici za goste.

Nastavila je Rijeka istim pristupom i nastupom, što znači da je sadržaj ostao podređen obrani, momčad se u drugom dijelu i dalje ponašala odgovorno kao da će jedan pogodak odlučiti tko će igrati u 3. pretkolu.

Nije prvih dvadesetak minuta izgledalo baš jako atraktivno, ali jest pametno, svrsishodno i poučno za utakmice protiv jačih protivnika od Gzire.

Što se tiče atrakcije, Pavičić se dvaput pobrinuo da gledatelji zadovoljno odu kućama!

Imali su što vidjeti kada (60) je u mjestu okrenuo dvojicu čuvara na desnoj strani kaznenog prostora i iz okreta loptu poslao u vratara, u 71. minuti elegantnom varkom oslobodio se čuvara na lijevoj strani kaznenog prostora i poslao loptu u daljnju vratnicu.

Nakon otprilike pola sata gosti počeli uočljivo padati, osjetili su da nemaju šanse.

Podignula je Rijeka malo ritam, postalo je prometno oko klaznenog prostora gostiju, Ampem (74) i posebice Liber (77) mogli su uvećati pobjedu Rijeke.

Za trenera Gorana Tomića zacijelo je važnije da Gzira United u drugom dijelu ničime nije mogla ugroziti pobjedu Rijeke, četvrtu utakmicu zaredom riječka obrana nije primila pogodak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.