OPATIJA - ORIJENT 1919 Zoran Bogolin: Ništa ne ganjamo, nama nije smak svijeta ni da se borimo za ostanak za razliku od Orijenta 1919

Nedjelja, 27. rujna 2020. 10:42 Napisao/la  Igor Vranić

Mislim da Bogolin na treba posebno motivirati svoju momčad, ne moram ni ja svoju, presudit će veća želja za pobjedom, kaže trener Orijenta 1919 Damir Milinović

Zoran Bogolin i Damir Milinović
Zoran Bogolin i Damir Milinović

Nogometaši Opatije i Orijenta 1919 danas od 17 sati igraju prvi drugoligaški derbi u stoljetnoj povijesti obaju klubova, utakmica se igra na kultnoj Kantridi što utakmici daje dodatnu draž.

Momčadi su se za utakmicu pripremali u različitom ozračju:

- U lošem smo stanju fizički, Bertoša neće sigurno igrati, Maloku i Matulja se žale na ozljede, trčkarali su zadnji trening, nema nam pet, šest igrača, problem je da smo umorni. Protiv Solina nismo mogli trčati, baš sam rekao treneru Solina: Vidjet ćeš kako ćete u subotu izgledati u Sesvetama!? I evo kao su prošli (0:4, op. a.)! Mi protv Orijenta 1919 igramo petu utakmicu u nizu! Nema danas neke posebne pripreme, danas igračima samo treba otvoriti vrata svlačionice prije nego što izađu na teren, ali je problem umor. Možeš željeti koliko hoćeš, ništa to ne znači ako ne možeš trčati. Mi smo protiv Solina željeli, ali ne možeš! Sve je bilo usporeno, kaže trener Opatije Zoran Bogolin.

Momčad Orijenta 1919 prema profilu igrača lakše igraju na gostovanjima, brza su momčad:

- Nisu oni samo brzi! Imaju kvalitetan pas, dobro se otvaraju... Dođe razdoblje kada ne ide, igraju dobro, ali nemaju rezultate, ali lako se to okrene. Imaju sve što treba imati jedna ozbiljna momčad, vidjelo se protiv Istre 1961 što mogu... Naprijed imaju dvojicu brzanaca, Monjca i Maružina, u sredini imaju brze igrače koji igraju okomito, dobru obranu... Kod njih je jedina mana kako reagiraju na loš rezultat! Mi ako izgubimo, baš nas briga! Imamo puno iskusnih igrača, koji su nebrojeno puta u karijerama bili u takvim situacijama, lakše se izvuku iz takvih situacija! Orijent 1919 prema mojem mišljenju ima više psihološki nego neki drugi problem, imaju top trenera, smatra Bogolin.

Ako trenutačno postoji trkački deficit, Opatija sigurno nema problema s individualnom kvalitetom, nije ova momčad slučajno druga na ljestvici:

- Mi igramo pametno, znamo gdje smo, znamo što možemo i što ne možemo! Igramo bez opterećenja! Prvu ligu ne možemo igrati, nema smisla da fantaziramo o nečemu što nije realno, mi smo mjesna zajednica za prvu ligu. Imam vrhunske i iskusne igrače, imam dobre mlade igrače, imam iskusnog Vanju Ivešu na golu i to je to... Imam igrače koji su puno toga prošli u karijerama, neki imaju dvjesto nastupa u prvoj ligi, ali najvažnije da igraju bez pritiska. Kod mene moraš uživati u nogometu! Ništa ne ganjamo, uživamo u ovoj ligi. Nama nije smak svijeta ni da se borimo za ostanak za razliku od Orijenta 1919, koji se želi boriti za vrh. Uostalom, prvenstvo je tek počelo, puno će se toga još događati, zaključuje Bogolin.

Igrači Orijenta 1919 na Kantridu dolaze nakon što su zadnju utakmicu na Krimeji izgubili, nakon šest utakmica nalaze se pri dnu ljestvice:

- Najvažniji će biti pristup! Mislim da Bogolin na treba posebno motivirati svoju momčad, ne moram ni ja svoju, igrači se dobro međusobno znaju, svi sve znamo jedni o drugima. Presudit će veća želja za pobjedom. Ako bude dobro vrijeme, bit će dosta publike, mislim da bi utakmica mogla biti dobra, nemamo što skrivati jedni pred drugima. Normalno da nakon domaćeg poraza nije lako igrati u gostima, imali smo dva dana za pripreme, radili smo na umjetnoj travi iza gola što je bilo dobro za podizanje raspoloženja, drugo se niti ne može raditi. Idemo u goste, ne moramo puno putovati, imamo priliku odigrati dobru utakmicu, vjerujem da će dečki odraditi utakmicu kako treba. Ozračje je dobro, kaže Damir Milinović

Način igre Orijenta 1919 u gostima i na Krimeji u pravilu je drugačiji:

- Jedina promjena je da nema Fatića, sve drugo ostaje isto. Fatić će nam nedostajati jer daje ritam, ali zato su se na toj poziciji nametnuli Črnko i Kokorović, koji je veliko pojačanje za nas. Nije bilo puno vremena za pripreme, mislim da prvo poluvrijeme protiv Junaka treba biti vodilja, samo što onako moramo igrati duže razdoblje, naglašava Milinović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.