Nenad Bjelica: Nisam obećao titulu u prvoj godini, ali želim je osvojiti!

Ponedjeljak, 23. studenog 2020. 09:40 Napisao/la  SC

Kada sam došao, bio sam uvjeren da sa svojim stožerom i energijom koju smo donijeli, mogu puno toga pokrenuti, kaže trener Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Rijeka u četvrtak igra protiv Napolija utakmicu prestižnog karaktera, u nedjelju na Rujevici protiv Osijeka igra utakmicu posve drugačijeg karaktera.

Nenad Bjelica uspio je preobraziti momčad Osijeka u kandidata za prvaka, pobjedom protiv Dinama u Gradskom vrtu nastavio je pozitivni niz bez poraza:

- Kada sam došao, bio sam uvjeren da sa svojim stožerom i energijom koju smo donijeli, mogu puno toga pokrenuti. Znao sam da Osijek ima kvalitetan igrački kadar, a radom, optimizmom i vjerom promijenio sam gard s kojim se ulazi u igru. Puno radimo na treninzima one taktičko-tehničke vježbe, ali puno i razgovaramo, obavljamo psihološku pripremu i to daje rezultat. U osam kola prednost Dinama smanjili smo na samo tri boda, borba se nastavlja. Opet kažem, nisam obećao titulu u prvoj godini rada u Osijeku, ali želim je osvojiti. Hoće li to biti ove sezone, iduće ili one poslije, vidjet ćemo, ali neku prednost u odnosu na Dinamo imamo. Kod nas vlada sinergija igrača, svih nas u klubu, reći ću i medija, imamo odličnu i pozitivnu situaciju u klubu, ali nemamo imperativ osvajanja naslova prvaka kao Dinamo. Naša je obveza da stalno budemo na maksimumu, da dajemo najviše što možemo, a vrijeme će pokazati hoće li to biti dovoljno za naslov prvaka, za trofej. Nisam prorok i ne mogu reći da ćemo osvojiti trofej i kada, ali moramo se u svakoj utakmici, da tako kažem, bacati na glavu, a onda će i naše šanse za ostvarenje željenog iskoraka biti velike, kazao je između ostalog Bjelica za SN.

Otkrio je Bjelica jedan detalj:

- Obznanili smo kako imamo petoricu igrača koji su pozitivni na koronavirus, a ustvari bilo ih je sedam. Dakle, imali smo uvjete za traženje odgode derbija. No, zabranio sam da se o tome govori. Rekao sam igračima, ima nas malo, ali hrabri smo i jaki. Osjećao sam se moćno, a to sam prenio i na igrače, da možemo pobijediti Dinamo, o odgodi nisam ni pomišljao, naglasio je Bjelica.

Osijek će također igrati tijekom tjedna, u srijedu igra zaostalu utakmicu protiv Istre 1961.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.