MAMIĆI U ISTRAŽNOM ZATVORU

Zdravku Mamiću određena jamčevina od 14 mil. kuna

Četvrtak, 19. studenog 2015. 22:05 Napisao/la  SC

Mariju Mamiću određena jamčevina od 5 mil. kuna


Zdravko i Mario Mamić, Igor Krota i Sandro Stipančić idu u istražni zatvor, Damir Vrbanović branit će se sa slobode.

USKOK petoricu sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja i zlouporabu povjerenju u gospodarskom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja i za njih je tražio istražni zatvor. Terete ih da su preko firmi u Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Hong Kongu izvlačili novac iz Dinama. Dinamo je navodno oštećen za najmanje 78.595.841,17 kuna.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Erna Dražančić odredila je Zdravku Mamiću istražni zatvor, koji je zamijenila za jamčevinu u iznosu od 14 milijuna kuna.

Za Marija Mamića sutkinja je odredila istražni zatvor, koji je zamijenila jamčevinom od pet milijuna kuna.

Za Igora Krotu je odredila istražni zatvor koji je zamijenila jamčevinom od tri milijuna kuna, Sandru Stipančiću odredila je jamčevinu od četiri milijuna kuna.

Zdravku Mamiću vratili su prijašnju jamčevinu od 7 milijuna kuna i odredili novu. Istražni zatvor mu je određen kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Mariju Mamiću je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i da ne bi utjecao na svjedoke.

Zboga ista tri razloga istražni je zatvor određen i Sandru Stipančiću, dok je Igoru Kroti određen istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Damiru Vrbanoviću i dalje vrijedi jamčevina iz prethodnog postupka od milijun kuna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.