Dinamo i Zagreb bez pobjednika u prvoj utakmici polufinala kupa

Srijeda, 04. travnja 2012. 19:25 Napisao/la  SC

Dinamo - Zagreb 1:1. Prva utakmica polufinala donijela je iznenađujući rezultat na Maksimiru

Prva utakmica polufinala Hrvatskog kupa

DINAMO - ZAGREB 1:1

Stadion Maksimir. Gledatelja: 2000

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

Strijelci: 1:0 Badelj (29), 1:1 Mitrović (76)

Dinamo: Kelava, Leko, Kovačić (68 Alispahić), Sammir (72 Pokrivač), Tomečak, Tonel, Vrsaljko, Badelj, Pivarić, Vida, Krstanović (61 Beqiraj)

Zagreb: Vidaković, Pelaić, Jurendić (75 Mitrović), Šovšić, Pavlović, Oršulić, Abdurahimi (84 Zadro), Maleš, Štiglec, Medić, Trebotić (72 Štrok)

Nogometaši Zagreba uspjeli su ostati neporaženi u prvom polufinalnom susretu Hrvatskoga nogometnog kupa protiv Dinama. Gradski derbi, odigran na Maksimiru, donio je daleko više zadovoljstva "Pjesnicima". Momčad Dražena Beseka odigrala je ravnopravnu utakmicu sa eminentnijim gradskim rivalom.

Dinamo je poveo u 29. minuti, kada je Sammir prizemnom loptom asistirao Milanu Badelju, koji je sa "vrha" kaznenog prostora precizno pogodio za 1:0. Konačan rezultat postavio je Ante Mitrović, kojega je samo minutu prije pogotka Besek poslao u igru. U svom prvom kontaktu Mitrović je sam krenuo prema Kelavi, malo komplicirao, ali je ipak uspio poentirati za 1:1. Uzvratna utakmica igra se za dva tjedna na stadionu u Kranjčevićevoj.

- Mala je prednost Zagreba što je ipak postigao pogodak u gostima, ali Dinamo je momčad koja može zabiti bilo gdje, mirno je provukao maksimirski trener Ante Čačić neposredno nakon remija protiv Zagreba u prvom dvoboju polufinala Kupa.

- Zagreb je igrao dobro, kod mojih se igrača osjetio nemir u završnici, morali su biti kvalitetniji u zadnjem dodavanju. Sami smo obranili jedan regularan pogodak, kad je Beqiraj dirao loptu… S obzirom na to da je ovo ipak kup, da je to bilo tek prvo poluvrijeme, vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu u Kranjčevićevoj. Nadam se da će kvaliteta doći do izražaja i da će Dinamo proći u finale. Je li me Zagreb iznenadio? Nije. Znao sam da će pojačati sredinu terena, da će na desnu stranu postaviti dvojicu ofenzivnih igrača. Osim nekoliko neugodnih situacija koje smo sami sebi priredili, ipak smo imali puno više od igre, puno prilika za pogodak… U nekoliko je navrata lopta pogađala obrambene igrače da oni nisu bili ni svjesni. Ovih 1:1 možda ne pokazuje pravo stanje na terenu. Zagreb je imao mirnoću, znao je što će s loptom, mogao je još neke prilike i iskoristiti… Moji igrači nisu u utakmicu ušli dovoljno agresivno i koncentrirano, bilo je pogrešaka u selekciji dodavanja.

Čačićev kolega na Zagrebovoj klupi, Dražen Besek, skromno je prihvatio pohvale na sjajnu trenersku reakciju. U 76. je minute s klupe na travnjak „potjerao“ Antu Mitrovića, a ovaj samo 39 sekundi kasnije zatresao mrežu za 1:1.

- Pogodio sam s izmjenom? Ma, nisam pogodio nego je tako ispalo. Ta je izmjena bila predviđena, Mitrović je jako dobro reagirao, spremno ušao u utakmicu. Učinio nas je sretnima barem do druge utakmice. U Maksimir smo došli postići pogodak, u tome smo i uspjeli. Utakmica je bila dosta zanimljiva, neizvjesna. Žao mi je što nismo znali finalizirati i kanalizirat utakmicu kako treba. Bili smo u lijepoj prilici za to, ali je nismo prepoznali. Mogli smo Dinamo kazniti još i više. Jesam li se pribojavao Dinama? Ne! Bez obzira na to što je Dinamo za mene vrhunska momčad. Ako se ispune zahtjevi koje postavim pred igrače, onda se ne bojim se. Pitanje je samo mogu li igrači provesti takve zahtjeve, otkrio je Besek. (Z.G.)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.