Tomislav Ivković: Čestitam Tudoru i njegovim suradnicima, koji su preobrazili momčad Hajduka

Četvrtak, 23. svibnja 2013. 00:10 Napisao/la  SC

Tudor ih je maksimalno spremio i premda su hodali po koljenima, kao što ja volim reći, izdržali su junački i nadvisili  sebe u ove dvije utakmice. Mi smo ipak trebali više pokazati, posebno u prvoj utakmici, kaže Ivković

 

Igor Tudor ušao je u povijest Hajduka, a da praktično nije ni zagrijao trenersku klupu. Preuzeo je momčad Hajduka od Miše Krstičevića tri tjedna prije finala Kupa i osvojio prvi trofej za Hajduk nakon tri sušne godine.

 

 

- Velika mi je čast što sam bio dio ove utakmice, zbog dekora, zbog igrača kojima odajem priznanje zbog načina na koji su odigrali obje utakmice i zasluženo pobijedili. Drago mi je da je trofej stigao na kraju godine, koja je po svemu bila turbulentna. Igrači najbolje znaju što su prošli od početka priprema do finala Kupa, zbog neimaštine i svih problema koji nas pritišću ova je pobjeda još slađa. Ne bih rekao da je pobijedio karakter nego kvaliteta ovih igrača. Karakter je dio kvalitete, mislim da smo obje utakmice bili bolji i zasluženo pobijedili, kazao je Igor Tudor

 

Tomislav Ivković imao je pravo očekivati više s obzirom na sve što je Lokomotiva pokazala ove sezone:

 

- Čestitam Hajduku na osvojenom Kupu, kada se zbroje dvije utakmice Hajduk je imao boljih trenutaka i malo sportske sreće, posebno u uzvratu. Igrali smo jako dobro, mislim da je u finalu pobijedio nogomet i da smo vratili vjeru u hrvatski nogomet. Ovoliko publike koliko je stiglo iz Splita i iznenađujuće puno naše publike, naznačili da se vraća vjera u nogomet. Moja je momčad zaslužila sve pohvale, imali smo malo i peha. Dobili smo pogodak u zadnjoj minuti prvog dijela, a onda nas je dokrajčio pogodak na početku drugog dijela. Čestitam igračima na odgovornoj igri i na tome da su do zadnjeg trenutka igrali da ne izgubimo. Sretan sam da sam radio s njima ove sezone, rekao je Tomislav Ivković.

 

Hajduk je od prve minute uzvratne utakmice jasno pokazao da se neće braniti:

 

- Bio sam uvjeren da ćemo pobijediti i nakon njihova pogotka, kada sam rekoa na klupi da sigurno pobjeđujemo. Isto sam ponovio u svlačionici, moji su momci toga bili svjesni. Možemo pričati o pehovima i sportskoj sreći, ali ja tvrdim da je Kup osvojila apsolutno bolja momčad u ove dvije utakmice. Ovo nam je veliki poticaj za iduću sezonu, kaže Tudor.

 

Ukupno gledano Hajduk je zaslužio Kup, jer je u dvjema ključnim utakmicama sezone izgledao puno bolje nego tijekom cijele sezone. Za razliku od Lokomotive:

 

- U Splitu smo u dobivenoj utakmici ušli u jednu fazu gdje smo pali u koncentraciji, publika nas je uništila. Moji su se igrači malo prestrašili, ali mislim da smo odigrali dvije vrlo kvalitetne utakmice s obzirom na protivnika. Moram pohvaliti Tudora i njegove suradnike, koji su u vrlo kratkom razdoblju preobrazili momčad Hajduka, što je evidentno. Iz stege u Krstičevićevom razdoblju ušli su u opušteniju fazu, Tudor ih je maksimalno spremio i premda su hodali po koljenima, kao što ja volim reći, izdržali su junački i nadvisili  sebe u ove dvije utakmice. Mi smo ipak trebali više pokazati, posebno u prvoj utakmici, zaključuje Ivković.

 

 

Presudna pretpostavka uspjeha bio je napadački i samouvjereni stav igrača Hajduka:

 

- Stajali smo široko od početka, imali smo par šansi odmah na početku, šteta što nismo zabili. Kada primiš pogodak normalno je da uđeš u poteškoće, iako smo bili spremni na takvo nešto.  Rekao sam igračima da ne razmišljaju o rezultatu nego da rade ono što smo se dogovorili, a da će rezultat doći kao posljedica svega što radimo. Oni su bili uvjereni da ćemo pobijediti i da ćemo osvojiti kup, zaključuje Tudor.     

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.