RADNIK - RIJEKA U Križevcima se sprema fešta, u riječkom klubu nikome nije do slavlja

Utorak, 25. rujna 2018. 21:28 Napisao/la  SC

Utakmica 1/16 kupa u Križevcima dobro je došla za rekuperacijski trening igrača Rijeke, ne toliko mišićnih vlakana koliko moždanih vijuga

Zoran Kvržić (Rijeka)
Zoran Kvržić (Rijeka) Foto: Lario Tus

 

Nogometaši Rijeke u srijedu (15.30) u Križevcima igraju utakmicu 1/16 Kupa.

Protivnik je momčad četvrtoligaša Radnika, kojemu na početu sezone nije baš krenulo.

U pet utakmica protivnik Rijeke ostvario je samo jednu pobjedu, dvaput je poražen...

U Križevcima se sprema fešta, domaćin je zbog velikog interesa postavio montažne tribine, podignuo šator u kojemu će se nakon utakmice slaviti...

U riječkom klubu nikome nije do slavlja:

- Moramo postići pogodak što prije da bismo izbjegnuli bilo kakvu neizvjesnost u nastavku utakmice. Svjesni smo da je za Radnik ovo velika utakmica i da će igrati maksimalno požrtvovno, ali na nama je da ne dopustimo iznenađenje. Svjesni smo da rezultati u posljednjih nekoliko prvenstvenih kola nisu bili onakvi kakve smo svi skupa željeli. Na nama je da nastavimo raditi, maksimalno se zalagati na svakom treningu i onda će se sve to vratiti na travnjaku. Porazi su sastavni dio nogometa i na nama je da maksimalnim zalaganjem na travnjaku ponovo počnemo nizati dobre rezultate, rekao je Zoran Kvržić za službenu klupsku stranicu.

Jasno da su igrači Radnika uoči gostovanja Rijeke najmanje opterećni rezultatom protiv Rijeke.

Ova generacija igrača igra utakmicu kakvu je Radnik zadnji put igrao prije 12 godina u Križevcima, 2006. godine u kupu je gostovao Osijek i pobijedio 5:2.

– Jedva čekamo početak utakmice. Bez obzira na lošiji start u prvenstvu kup-utakmice su uvijek nešto posebno, pogotovo jer nam je protivnik jedan od najboljih hrvatskih prvoligaša. Iako su oni izraziti favoriti, dat ćemo sve od sebe da se pokažemo pred domaćom publikom u što boljem svjetlu i da maksimalno uživamo na terenu, rekao je Hrvoje Mladen, igrač Radnika, za epodravinu.hr.

 Bez obzira što Rijeka ne izgleda dobro još od prve utakmice protiv Sarspsborga u Norveškoj, kup-utakmica u Križevcima nakon prvoga poraza u HNL-u dobro je došla za rekuperacijski trening.

Ne toliko mišićnih vlakana koliko moždanih vijuga.

Raspored 1/16 finala hrvatskih prvoligaša: HNK Sloga Mravince - Dinamo, Radnik Križevci - Rijeka, Vrapče - Hajduk, Kurilovec - Slaven Belupo, Primorac (B) - Lokomotiva, Sloga NG - Istra 1961.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.