Hajduk postao prvi finalist kupa dvama pogocima Darija Melnjaka

Srijeda, 02. ožujka 2022. 19:40 Napisao/la  Toni Bilić

Trener Hajduka iz početne postave utakmice protiv Rijeke izostavio vratara Subašića,  Lovrencsicsa, Ferra, Čolinu, Vukovića i Nikolu Kalinića

Stipe Biuk
Stipe Biuk

 Utakmica polufinala kupa

HAJDUK – GORICA 2:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 18.000

Sudac: Zdenko Lovrić 7 (Đakovo)

VAR sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Strijelci 1:0 Melnjak (39), 2:0 Melnjak (64), 2:1 Kalik (90+5-11m)

Žuti karton: Dieye (Gorica)

HAJDUK: L. Kalinić 6,5, Mikanović 6, Katić 6, Elez 6, Melnjak 8 (od 87. Čolina -), Fossati 6,5, Grgić 6, (od 87. Vuković -), Sahiti 6,5 (od 75. Atanasov -), Mlakar 6, (od 74. Ljubičić -), Livaja 7, Biuk 7 (od 65. N. Kalinić -).

GORICA: Kotarski 6, Steenvoorden 5,5, Jovičić 5, Krizmanić 5, Mitrović 6 (od Musa -), Pršir 5,5, Babec 5,5 (od 72. Suk -, od 81. Golubickas -), Kalik 6,5 Keita 5 (od 77. Fruk -), Atiemwen 5, Dieye 5 (od 71. Cruz -)

Hajduk je u polufinalu Supersport hrvatskog nogometnog kupa pobjedio Goricu!

Hajduk je izborio plasman u finale, Gorica je doživjela sedmi uzastopni poraz u svim natjecanjima.

U finalu će Hajduk igrati s boljim iz drugog polufinala (Rijeka – Osijek), koji se naredne srijede igra na Rujevici, finalni susret na rasporedu je 26. svibnja, igra se na Poljudu.

Posljednji put Splićani su podigli Rabuzinovo sunce u sezoni 2012/13, kada su u dvije finalne utakmice bili bolji od Lokomotive, trener Hajduka je bio Igor Tudor.

U odnosu na momčad koja je u subotu u Jadranskom derbiju izgubila od Rijeke, trener Dambrauskas je iz početne jedanaestorice izostavio vratara Subašića,  Lovrencsicsa, Ferra, Čolinu, Vukovića i Nikolu Kalinića, više od po polovine momčadi.

Priliku su dobili Lovre Kalinić, Mikanović, Fossati, Mlakar, Biuk....

Za bijele je ovo bila utakmica sezone, jer su Kupu najbliže osvajanju jednog od trofeja što im je glavni cilj.

Kao što se i očekivalo domaćini su od prve minute krenuli ne bi li što prije zabili gol.

U tri izgledne prilike našao se mladi Biuk, najbolju je propustio u 18. minuti, kada ga je Livaja idealno poslužio, udarac petom nije bio precizan.

Zatresao je Livaja u 34. minuti mrežu gostiju, VAR-soba dojavila je glavnom sucu da je strijelac bio u nedozvoljenoj poziciji.

Hajduk je ipak stigao do gola u 39. minuti.

Biuk se probio po lijevom boku, ubacio je u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Melnjak, koji je iz blizine poslao loptu u mrežu - 1:0.

Prije odlaska na odmor Livaja je iz slobodnog udarva pogodio gredu.

Veliku priliku za poravnanje propustili su gosti u 58. minuti, Mitrović je odigrao povratnu loptu za Pršira, koji je pucao s desetak metara, lopta je prošla tik uz lijevu stativu.

Domaćini su u 64. minuti došli do drugog gola, s desne strane slobodni udarac izveo je Livaja, najbrži i najspretniji bio je Melnjak, koji se udarcem glavom po drugi puta upisao u listu strijelaca.

 U sudačkoj nadoknadi susreta gosti smanjili rezultat nakon kaznenog udarca koji je izveo bivši hajdukovac Kalik, lopta je pogodila u ruku u kaznenom prostoru Atanasova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.