FINALE KUPA Matjaž Kek, trener Rijeke: Svjesni smo kako smo izgledali u Maksimiru

Utorak, 30. svibnja 2017. 13:14 Napisao  I. V.

Normalno da je došlo do silnog pražnjenja nakon što smo tri mjeseca bili pod velikim pritiskom. Treba se znati opustiti i vrlo brzo resetirati, a to je novo iskustvo za nas, kaže Kek


Nogometaši Rijeke pripremaju se za finalnu utakmicu Kupa u Sv. Martinu na Muri. Uoči utakmice protiv Dinama u Varaždinu najvažnije pitanje glasi u kakvom su stanju igrači Rijeke nakon zadnej utakmice protiv Dinama. Ne toliko zbog poraza u Zagrebu koliko zbog slavlja u Rijeci:

-  U ponedjeljak su već izgledali puno bolje nego zadnjih dana, odradili smo dobar trening. Imamo problema s igračima koji nisu trenirali zbog ozljeda, to su Župarić i Gorgon, dok su Maleš i Bezjak trenirali izdvojeno. Razumijem u kakvoj su situaciji igrači, ali nogomet se igra dalje. Igramo utakmicu za još jedan trofej, protivnik je goropadan što je pokazao u zadnjoj utakmici u Maksimiru. Naš je cilj jasan, želimo osvojiti drugi trofej ove sezone i napravit ćemo sve što možemo da to ostvarimo, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Glave su u ovom trenutku bitnije od nogu:

- Normalno da je došlo do silnog pražnjenja nakon što smo tri mjeseca bili pod velikim pritiskom. Treba se znati opustiti i vrlo brzo resetirati, a to je novo iskustvo za nas. Znamo što se događa, svjesni da smo kako smo u Maksimiru izgledali, posebno u defanzivi. Utakmica finala Kupa je nešto drugo, izazov je velik i sigurno je da ćemo gledati drugačiju Rijeku. A to da se onako slavilo nakon utakmice u Zagrebu... Predugo se čekalo da se ne bi onako slavilo, mislim da ja najbolje znam pod kakvim smo pritiskom živjeli proteklih mjeseci. Razgovarao sam s igračima o utakmici u Maksimiru, ali mislim da ne bi bio normalan čovjek koga ne bi obuzele emocije, kada smo s pokalom došli u Rijeku.  Ta sreća oko nas, nije to bilo lako potaknuti... Još jednom hvala tisućama ljudi koji su nas dočekali, naglašava Kek.

Uoči finalne utakmice u srijedu, Dinamu na znanje da ova momčad Rijeke ove sezone nije zakazala kada je trebalo:

- Ako uspoređujemo s prijašnjim momčadima, ova momčad izgradila je karakter iako je malo igrača bilo u ovakvoj situaciji. Isto kao što prošli tjedan nisam bio zadovoljan njihovim reakcijama na treninzima, u ponedjeljak sam bio zadovoljan. Mene u ovom trenutku više brinu ozljede, koja mi ne daju mogućnost da definiram sastav dan prije utakmice, zaključuje Kek.