Dinamo jedva preko Istre u polufinale, Pamić: Moji igrači su sramežljivi

Srijeda, 07. ožujka 2012. 18:13 Napisao/la  Z. G.

Nakon 90 minuta maksimirskoga ogleda Dinama i Istre 1961, gdje je momčad Igora Pamića formalno bila domaćin, rezultat je bio identičan kao i u prvom dvoboju  Puli, 1:1. Modri su plasman u polufinale izborili tek nakon udaraca s bijele točke.

Istrin branič Stranatić i napadač Križman nespretnim su udarcima s bijele točke zaustavili svoju momčad na putu do polufinala Kupa. Dinamo je boljim izvođenjem jedanaesteraca u Maksimiru svladao Istru i progurao se u polufinale gdje ga čeka gradski suparnik Zagreb. Prva je utakmica predviđena za 4. travnja u Maksimiru, uzvrat dva tjedna kasnije u Kranjčevićevoj.

{jb_blackbox-right}Dinamov branič Josip Pivarić, strijelac izjednačujućega pogotka za Istru, tvrdi da se uspio barem malo iskupiti prilikom izvođenja jedanaesteraca: - Trebali smo puno ranije otkloniti dvojbe o pobjedniku. Sve bi bilo drukčije da smo zabili drugi pogodak, a po prilikama smo to i mogli. Autogol? Ni sam ne znam što se i kako točno dogodilo. Lopta mi je išla na krivu nogu, čudno sam je zahvatio… Ne znam što bi bilo da mi je došla na lijevu. Jedanaesterci su lutrija, ali srećom, ipak smo prošli. Ma, hvala Bogu da sam pogodio jedanaesterac pa se time malo iskupio za onaj autogol, izjavio je Pivarić. Sandi Križman će, pak, malo pričekati na svoje iskupljenje. Istrin je napadač promašio odlučujući jedanaesterac u zadnjoj, petoj seriji: - U prvom smo  poluvremenu bili možda malo uplašeni. U drugom nam se posrećilo pa smo izjednačili. Nažalost, promašio sam jedanaesterac. Prije mene je bilo puno izvođača pa se na mjestu odakle izvodimo udarac stvorila rupa. Kad sam pucao jedanaesterac lopta je upala u rupu i otišla preko vrata, požalio se Križman.{/jb_blackbox-right}

Nakon 90 minuta maksimirskoga ogleda Dinama i Istre, gdje je momčad Igora Pamića formalno bila domaćin, rezultat je bio identičan kao i u prvom dvoboju  Puli, 1:1. Poveli su Zagrepčani kad je Alispahić, ne baš snažnim udarcem, iznenadio vratara Prskala. Izjednačenje je, sedam minuta prije kraja, isprovocirao Primorac. Poslao je loptu prema vratima, gdje su se na gol-crti sudarili Pivarić i Tonel. Statistika pogodak pripisuje - Pivariću. Sukladno pravilima, nakon 90 je minuta uslijedilo izvođenje jedanaesteraca, bez produžetka. Već je na samom startu Istrin vratar Prskalo zaustavio Badeljev udarac. No, do kraja su svi Dinamovi izvođači bili precizni, dok su Stranatić i Križman  poslali loptu visoko preko grede.

Istrin je trener Igor Pamić, vidno shrvan načinom na koji je njegova momčad propustila plasman u polufinale Kupa, kratko istaknuo:
 - Dinamo je bio bolji i zaslužio prolaz. Njegova je pobjeda potpuno zaslužena, u cijeloj je utakmici bio bolji od nas. Moram istaknuti da nisam zadovoljan odnosom moje momčadi. Znamo da je Dinamo bolja, brža momčad i da joj je teško parirati. Mi nismo bili dobri ni u kojem segmentu, bili smo sramežljivi, bojažljivi…

Dinamov je strateg Ante Čačić, nakon što se njegova momčad uspjela probiti u polufinale ustvrdio:
- Zadovoljan sam, jer ostajemo u natjecanju u kojem želimo otići do kraja! Ova je utakmica pokazala zašto je nogomet toliko popularan i zanimljiv. Momčad koja je bila toliko dominantna morala je prolaz izboriti kroz 11-erce. Mislim da je naš prolaz više nego zaslužen, jako sam zadovoljan s tih  90 minuta, ali dogodio nam se taj 'tref- gol' kad su se dvojica naših igrača sudarili. Napravili smo puno dobrih stvari što me veseli, imali smo dobar protok lopte, stvarali prilike, poluprilike, mogli smo utakmicu uvesti u mirnije  vode…

ISTRA 1961 – DINAMO 1:1 (3:4 nakon jedanaesteraca)
ISTRA 1961: Prskalo – Sušić, Marić, Stranatić, Milić – Anđelković, Batarelo; Belle (78. Primorac), Pamić (66. Bačelić-Grgić), Križman – Roce (72. Ottochian)
DINAMO: Kelava – Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić – Leko; Rukavina (64. Sylvestr), Alispahić, Badelj, Kovačić (85. Krstanović) – Beqiraj (73. Sammir)
SUDAC: Svilokos (Sisak), GLEDATELJA: 2.000
STRIJELCI: 0:1 Alispahić (28.), 1:1 Pivarić (83. - autogol)
ŽUTI KARTONI: Roce, Sylvestr, Anđelković
JEDANAESTERCI: Badelj - Prskalo obranio, 1:0 Primorac; 1:1 Krstanović, 2:1 Bačelić-Grgić; 2:2 Sammir, Stranatić - preko vrata; 2:3 Pivarić, 3:3 Sušić; 3:4 Leko, Križman – preko vrata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.