ZORAN VULIĆ PREUZEO SPLIT

Do Rijeke igrače moram uvjeriti da su najbolji

Nedjelja, 14. listopada 2012. 10:58 Napisao/la  Ivan Jelić

Pristaša sam napadačke igre, tako ćemo se postaviti protiv Rijeke, kaže Vulić koji debitira na Kantridi

Zoran Vulić novi je trener RNK Splita, debi na trenerskoj klupi crvenih imat će sljedeće subote kada Split gostuje na Kantridi gdje ga čeka dvoboj s Rijekom:

 

- Gledao sam utakmicu Split - Rijeka koja je odigrana na startu nove sezone u Parku mladeži, Split je potpuno zasluženo slavio. Rijeka ima odličnu momčad, trebalo im je vremena da se poslože jer su doveli, koliko je meni poznato, 14 novih igrača. Imaju velike ambicije, Grad Rijeka i njihovi navijači zaslužuju da imaju respektabilnog prvoligaša koji će se svake godine boriti za vrh prvenstvene tablice. Svjestan sam da nas čeka teška utakmica na Kantridi, bez obzira što mi vrijeme nije u ovom trenutku saveznik od svojih igraća tražit ću da kući vratimo sa sva tri boda. Pristaša sam ofenzivne igre, tako ćemo se postaviti i protiv Rijeke, kaže Vulić.

Trenirao Hajduk, Rijeku, Istru...
U trenerskoj karijeri Zoran Vulić u četiri navrata vodio je Hajduk. Prvi puta 1998. godine, potom je u sezoni 2000/01 osvojio titulu prvaka, zatim je bijele vodio od 2002 do 2004. godine,  2003. godine osvojio je Kup. Četvrti puta na klupi Hajduka bio je u sezoni 2006/07. Godinu dana poslije bio je trener ruskog prvoligaša Luč- Energija, kratko vrijeme u sezoni 2009. vodio je momčad Rijeke. U sezoni 2010/11 bio je trener Istre 1961.

 

Vulić se već ranije spominjao kao možebitni novi trener Splita, jer čelnici kluba nisu bili zadovoljni igrom i bodovnim učinkom momčadi pod vodstvom bivšeg trenera Tončija Bašića. Čini se da ste se vrlo dogovorili s predsjednikom Žužulom?

 

- Sve se dogodilo iznenada! U subotu negdje oko 13.30 sati nazvao me predsjednik kluba Slaven Žužul i rekao da bi želio sa mnom porazgovarati. Razgovarali smo sat vremena, vrlo brzo sam se dogovorili oko preuzimanja momčadi. Ono što se kaže, predsjednik kluba me „kupio“ svojim odnosom, profesionalnošću i promišljanjima o načinu vođenja kluba. Drago mi je da je meni povjerio vođenje momčadi, ipak su ovdje radili veliki Hajdukovi treneri kao pokojni Luka Kaliterna i Tomislav Ivić te Ivan Katalinić, mislim da ću nastaviti njihovu tradiciju. Vjerujem da ću klupske ciljeve ispuniti te da možemo uz malo sportske sreće sljedeće godine igrati u Europu, smatra Vulić

 

Koliko poznajete igrački kadar?

 

- Gledao sam sve njihove utakmice na domaćem terenu i one koje su bile prenošene na televiziji. Na utakmicama koje su odigrane u Parku mladeži Split je bio bolji od svakog protivnika, pa i od Lokomotive koju nije uspio pobijediti. Vani je bilo drugačije, ne znam što je razlog, pokušat ću ga detektirati kroz razgovor s igračima. Ima tu niz kvalitetnih igrača, momčad je dobro posložena. Volim napadačku igru i želja mi je da se drugi prilagođavaju Splitu, a ne Split njima. Moj zadatak je da u kratkom vremenu do utakmice s Rijekom igračima stavim u glavu da smo najbolji i da to trebaju potvrditi na terenu, kaže Vulić.

 

Poznati ste kao trener koji voli mlade igrače, prvi ste gurnuli u prvu momčad Hajduka Srnu, Carevića, Jelavića, Grgurovića…?

 

- Mladim igračima treba dati priliku i prije svega vjerovati u njih. Split ima nekolicinu kvalitetnih mladih igrača, mislim na Rebića, Ercega, Galovića… Treba samo stati iza njih i kada ne odigraju dobro, kada pogriješe, ukazuje Vulić.

 

Kamerunca Henryja Bellea vi ste doveli u Istru 1961 kada ste bili trener Puljana. Sada ste ponovno zajedno na Parku mladeži?

 

- Belle je odličan napadač. Strašno je jak na lopti, brz, vjerujem da će svoj igrački potencijal iskazati u punom svjetlu. Treba samo neke stvari korigirati tijekom igre, govori Vulić.

 

 

Čekaju vas dvije utakmice s Hajdukom, u prvenstvu i osmini finala Kupa Hrvatske?

 

 

- Igrao sam dva puta protiv Hajduka s Istrom 1961, izbacio sam ga jednom iz Kupa i to na Poljudu, pobijedio ga u Puli u prvenstvu. Ne bježim od toga da sam hajdukovac, ali isto tako maksimalno sam profesionalac i sada me samo zanimaju rad i rezultati RNK Splita, tvrdi Vulić.

 

Spominjali ste se kao novi direktor mladinske škole Hajduka?

 

- Istina je! Obavio sam razgovor sa sportskim direktorom Hajduka Sergijem Krešićem, koji mi je ponudio to mjesto. Zahvaljujem mu se ovim putem na ukazanom povjerenju, no čim sam se dogovorio s predsjednikom Splita Slavenom Žužulom izvijestio sam ga o tome. Poželio mi je puno sreće i dobrih rezultata, zaključuje Vulić.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.