SPLIT - ISTRA 1961 Tomislav Dujmović: Istru taktički mogu usporediti s Atletico Madridom

Subota, 05. travnja 2014. 15:13 Napisao/la  I. J.

- Istra 1961 je kvalitetna momčad, odlično vođena od strane trenera Igora Pamića. Imaju agresivnost u sredini terena na ćelu sa Blagojevićem, jako dobru zadnju liniju dok u napadu imaju opasnog Radonjića, kaže Ivan Matić, trener Splita

Pobjeda Osijeka nad Lokomotivom dala je dodatni vjetar momčadi Splitaa u ostvarenju zacrtanog cilja, plasmana u Europsku ligu. Split do kraja sezone očekuje još puno izazova, prvi u niz je ogled protiv Istre 1961 koji je na rasporedu u nedjelju od 19 sati u Parku mladeži. Lani je Istra slavila u Splitu, ove sezone u tri utakmice Puljani su upisali dvije pobjede, a jedna utakmica okončana je remijem.

- Tjedan je započeo dobro, ostvarili smo u ponedjeljak u Koprivnici važnu pobjedu protiv Slaven Belupa.Nadam se da će nam na isti način tjedan završiti, očekujemo pobjedu u dvoboju protiv Istre 1961. Imamo negativan niz s Puljanima, ali uvjeren sam da ćemo ga u nedjelju navečer prekinuti, kazao je Ivan Matić, trener Splita.

Osijek je u petak na Maksimiru pobijedio Lokomotivu, izravnog konkurenta u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u Europsku ligu.

- Igrači su svjesni koliko nam znači sraz sa Puljanima. Sigurno da nam je svima pobjeda Osijeka nad Lokomotivom dodatni motiv da osvojimo tri boda i tako „pobjegnemo" lokosima na četri boda razlike. Još je puno utakmica do kraja prvenstva, čeka nas još puno teških susreta na našem putu do plasmana u Europi, ustvrdio je Matić.

Momčad trenera Pamića čini se bolje igra u gostima nego kod kuće. Doduše, Istra je izgubila posljednjih pet utakmica, tri u prvenstvu i dvije u Kupu.

- Istra 1961 je kvalitetna momčad, odlično vođena od strane trenera Igora Pamića. Imaju agresivnost u sredini terena na ćelu sa Blagojevićem, jako dobru zadnju liniju dok u napadu imaju opasnog Radonjića. Unatoč porazima Istre to ne znači da očekujemo laganu pobjedu, naprotiv oni će učiniti sve ne bi li prekinuli nisku neuspješnih rezultata. Na nama je da odigramo dobru utakmicu osvojimo tri boda, zaključio je Matić.

Uz trenera Matića na konferenciji za novinare bio je jedan od najiskusnijih igrača Splita Tomislava Dujmovića.

- Obranu igraju jako dobro i taktički bi ih možda mogli donekle usporediti u defenzivi s igrom Atletico Madrida. Kvalitetno se brane, igraju na kontre. Oni će doći u Park mladež sa željom da ostanu neporaženi, nama samo pobjeda odgovara.

Dinamo im je u Maksimiru zabio pola tuceta golova.

- Ne možemo se mi uspoređivati sDinamom koji ima jači igrački kadar, puno jaču političku moć. Tri boda su naš cilj, zaključio je Tomislav Dujmović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.