NOVA SMJENA U HNL-u

Krešimir Ganjto smijenjen nakon poraza od Rijeke

Ponedjeljak, 26. kolovoza 2013. 16:03 Napisao/la  HD

  U posljednja dva kola naša je igra po kojoj smo bili prepoznatljivi izostala, kaže dopredsjednik Štefanec

Na stadionu u Kranjčevićevoj odigrana utakmica 7. kola MAXtv Prve lige u kojoj su Dragovoljci poraženi od Rijeke 0:2. Nakon utakmice smijenjen je trener Crnih, prof. Krešimir Ganjto.

Dopredsjednik Hrvatskog dragovoljca Milan Štefanac osvrnuo se na smjenu dosadašnjeg trenera momčadi iz Sigeta.

 

- U ime kluba želio bih zahvaliti profesoru Ganjti što nas je prošle sezone uveo u prvoligaško društvo. Prihvatio se ovog posla u jednom teškom trenutku te je ostvario zacrtani cilj. Nažalost, ove sezone je u sedam kola osvojeno svega tri boda, bez pobjede, što nas kao Hrvatski dragovoljac nikako ne može zadovoljiti.

 

Dopredsjednik Štefanac osvrnuo se i na pohvale koje je Hrvatski dragovoljac dobivao za vrlo otvorenu i napadačku igru.

 

- Moram priznati kako nam je bilo drago čuti da svi hvale našu igru, nažalost faktor sreće je u određenim trenucima nedostajao i možda bi na našem kontu bilo više bodova. Ipak, u posljednja dva kola je i ta naša igra po kojoj smo bili prepoznatljivi izostala te je rastanak s profesorom Ganjtom bio neizbježan.

 

Milan Štefanac otkrio je kako Hrvatski dragovoljac ima svog favorita za novog trenera, ali s imenom nije želio izlaziti u javnost.

 

- U pregovorima smo s jednim poznatim trenerom koji je dio svoje karijere bio vezan uz splitski Hajduk. Njegov posljednji klub bio je u inozemstvu, a smatramo kako je odličan stručnjak i kako je on osoba koja može izazvati toliko potreban pozitivan šok prije utakmice sa RNK Splitom u petak.

Predstavljanje novog šefa struke Hrvatskog dragovoljca zakazano je za utorak u 12.30h, a javnosti će ga predstaviti predsjednik Crnih, Ivica Perković.

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 40 65
2 HNK Hajduk Split 18 48
3 HNK Rijeka 11 47
4 NK Lokomotiva 13 46
5 NK Osijek 13 42
6 HNK Gorica -8 35
7 NK Slaven Belupo -19 26
8 NK Istra 1961 -21 19
9 NK Varaždin -23 17
10 Inter Zaprešić -24 17