EUROPSKA LIGA

Lokomotiva ispala, Dinamo nadoknadio zaostatak

Četvrtak, 25. srpnja 2013. 22:12 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola: Lokomotiva - Dinamo Minsk 2:3  (prva utakmica 2:1)

Uzvratni susret drugog pretkola (1. utakmica – 2:1)

 

LOKOMOTIVA – DINAMO MINSK 2:3

 

Stadion Maksimir. Gledatelja 3000

 

Sudac: Kevin Clancey (Škotska)

 

Strijelci: 0:1 Veselinović (41), 0:2 Figueredo (59), 1:2 Mišić (68), 2:2 Šitum (72), 2:3 Veselinović (82)

 

Žuti kartoni: Chago, Barbarić, Mesarić (Lokomotiva) Figueredo (Dinamo Minsk)

 

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Musa (26 Pjaca), Bručić, Mrzljak (65 Martinac), Chago, Šitum, Mišić, Trebotić

 

DINAMO MINSK: Sulima, Veretilo, Politevič, Kontsevoj, Danilav, Bikov, Nikolić, Figueredo (86 Korzun), Coto, Staševič (74 Adamović), Veselinović (90 Plaskonij)

 

Desetak minuta dijelilo je viceprvake Hrvatske od prolaska u treće pretkolo Europske Lige. Nakon pobjede u Minsku (1:2) prije tjedan dana Lokomotiva je ostvarila veliki podvig u prvom europskom susretu. Ipak, momčad Tomislava Ivkovića nakon domaćeg poraza 2:3 morala se oprostiti od ovogodišnje europske priče. Šteta je jer je poraz ostvaren kod kuće, uslijed dobre igre, a nedostajalo je i malo sreće.

 

Lokomotiva je s dosta opreza ušla u susret, gosti su imali više loptu u svome posjedu, a Zagrepčani su prvi puta priprijetili u 14. minuti udarcem Mišića iz daljine. Opipavanje bila trajalo je dosta dugo, kao i organizirano branjenje svojih vrata od strane domaćina. Prvi je puta obrambena linija pukla u 41. minuti kada Veselinović ostaje sam ispred Picaka i pogađa za 0:1. Početkom nastavka Lokomotiva je zaprijetila preko Mesarića (47) i Pjace (57), ali rezultat se ubrzo još malo okrenuo na suprotnu stranu. Veselinović izbacuje Barbarića i upošljava Figuereda koji ne griješi za 0:2.

 

Tada je Lokomotiva krenula po sve ili ništa. Jedan joj je pogodak donosio produžetke, a dva ili više prolaz dalje. Nakon ulaska Mrzljaka solo-prodorom pogađa Mišić (68), da bi četiri minute kasnije isti igrač uposlio Šituma za potpuno poravnanje. Nakon izmjene udaraca dogodila se kobna 82. minuta. Nakon udarca iz velike daljine lopta pogađa vratnicu i odbija se do Veselinovića koji svojim drugim pogotkom šalje Dinamo iz Minska u treće pretkolo. Gosti su do kraja čuvali loptu i krali vrijeme, sve u svemu – učinili dovoljno za prolazak u sljedeći krug natjecanja.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.