Artem Milevskyi neće igrati na Rujevici, RNK Split raskinuo ugovor s ukrajinskim napadačem

Srijeda, 04. studenog 2015. 18:28 Napisao/la  I. J.

Unatoč obećanjima Milevskyi nije odolio zovu noćnog života i obilnim količinama alkohola 


Artem Milevskyi neće u nedjelju igrati protiv Rijeke na Rujevici! Milevskyi više neće igrati za Split, koji je s ukrajinskim napadačem raskinuo ugovor. Evo službenog objašnjenja:

Artem Milevskyi od danas više nije igrač RNK Split. Ugovor s njim raskida se zbog ozbiljne povrede klupskog pravilnika kojeg je Milevskyi prekršio svojim ponašanjem van terena. Time je izigrao povjerenje Uprave, trenera i svojih suigrača, a ovaj potez kluba samo je logičan epilog u ovoj situaciji. Žao nam je što se ovako završilo jer smo imali drukčije planove.

Milevskyi je angažiran na zahtjeva trenera Gorana Sablića, njegova prijatelja iz kijevskih dana:

- Kada sam predložio dolazak Artema Milevskog u RNK Split bio sam uvjeren da neće izigrati moje povjerenje, te da će prihvatiti ruku koju smo mu klub i ja u tom trenutku pružili. Prije dolaska uputio sam ga na kodeks ponašanja koji vrijedi za sve moje igrače, a posebno za njega s kojim sam i privatno u dobrim odnosima. Na žalost, nije se držao kodeksa i našeg osobnog dogovora zbog čega se raskid ugovora nameće kao jedino logično rješenje, kaže Sablić.

Jasno, Milevskyi nije odolio zovu noćnog života i obilnim količinama alkohola koje su uništile vrlo obećavajuću karijeru. Rastanak s hrvatskim nogometom Milevskyi će znati proslaviti.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 24 41
2 HNK Rijeka 12 34
3 HNK Hajduk Split 11 32
4 NK Osijek 11 30
5 HNK Gorica -1 29
6 NK Lokomotiva 3 28
7 NK Slaven Belupo -15 18
8 Inter Zaprešić -16 13
9 NK Istra 1961 -13 12
10 NK Varaždin -16 12