JOŠKO JELIČIĆ

Mišković zaslužan za Dinamovu titulu

Utorak, 15. svibnja 2018. 09:07 Napisao/la  SC

Dobili smo lošeg prvaka i još lošiju pratnju

Joško Jeličić
Joško Jeličić


Joško Jeličić u svom stilu čestitao je Dinamu naslov prvaka osvojen nakon novog poraza:

- Rekao bih da je ovo zadnje kolo preslika cijelog ovogodišnjeg prvenstva, dobili smo lošeg prvaka, ali i još lošiju pratnju. Glavni konkurenti nisu imali sreće, znanja i sposobnosti to iskoristititi. Cinik u meni će reći da nije lako pobijediti Dinamo, Rudeš je morao čekati čak 88 minuta. Dinamo od ispadanja u Europi nije napredovao niti u jednom segmentu, pogotovo u struci...treba čestitati trenerima, bilo ih je čak trojica. Prvak je daleko od bilo kakve europske konkurentnosti. Nema kontinuiteta rada i struke, selekcije igrača i planiranja nekoliko sezona unaprijed. Najbolji pokazatelj toga jest činjenica da predsjednik Barišić nakon mjesec dana od imenovanja Nikole Jurčevića priča o nepovjerenju treneru. Zdravko Mamić bira struku, a o nogometnoj igri zna onoliko koliko sam ja davno zaboravio. Nek se on drži onoga što radi dobro tj. izvoza jer mu je uvoz katastrofalan. Možete zamisliti kakva atmosfera vlada, prostora za regeneraciju je jako malo, ja želim da Dinamo bude ono što je nekad bio - organizacija s kojom su se identificirali svi navijači, ponos Zagrepčana, ali i svih Hrvata. Jako sam tužan jer većina ovih igrača nikad neće doživiti slast osvajanja trofeja s navijačima. Jedina pozitivna stavr trenutno je Dinamova mladost koja je dokaz kako naša liga mora biti razvojna, rekao je Jeličić.

Komentator HTV-a pronašao je glavni razlog Dinamova slavlja:

- Za naslov Dinama zaslužan je Damir Mišković koji je zbog egzistencije svog kluba morao prodati gotovo cijelu prošlogodišnju momčad, a to je momčad koja bi ovo prvenstvo imala 28 bodova prednosti. Drugi po redu zaslužnosti je NO Hajduka koji je sa svojim idealnim tempiranjem uspio upropastiti sve dobro napravljeno u dotadašnjem proljetnom dijelu prvenstva, smatra Jeličić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.