Hrvatski klubovi ostvarili sedam pobjeda u osam europskih utakmica

Petak, 21. srpnja 2017. 10:25 Napisao/la  SC

Rijeka, Hajduk i Osijek plasirali su se 3. pretkolo,  Dinamo se još nije uključio


Hrvatski klubovi nastavljaju uspješan niz u europskim utakmicama: Rijeka, Hajduk i Osijek plasirali su se u 3. pretkolo, ostvarivši u osam utakmica sedam pobjeda uz jedan poraz. Dinamo se još nije uključio...

Do sada su jedino bolji ciparski klubovi s 11 pobjeda i remijem, bez poraza.

Hajduk je u Sofiji ostvario pobjedu protiv Levskog rezultatom (2:1), koji nije bio realni odraz odnosa snaga na terenu. Hajduk na početku ove sezone igra dobar nogomet:
 
- Jako sam zadovoljan, mi smo kontrolirali igru cijelo vrijeme i zaslužili uspjeh, imali smo šanse, prije utakmice sam rekao da smo došli pobijediti, to smo i uradili. Da, vrlo sam zadovoljan. Stvorili smo puno prilika i prije gola, sad je gol dao Ohandza, ali mogli su i drugi. Ne treba govoriti o jednom čovjeku, mi smo dobra momčad. Bio sam miran kada su postignuli pogodak, jer smo kontrolirali igru. Mogli smo otići i u produžetke. Pobijedili smo zajednički. Danas je to bio Ohandza, ali naša je filozofija pobjeda i zajednička igra. Vrlo sam sretan zbog Francka, ali smo imali puno šansi. Levski je vrlo dobra momčad, ima puno novih igrača i treba vremena da se uigraju, znam kako im je. No, zaključak je jedan: mi smo kontrolirali igru, došli smo po pobjedu i sretni smo zbog grada Splita, zbog navijača. Najavio sam da ćemo, ako pobijedimo, posvetiti pobjedu Torcidi i vatrogascima i divnom gradu Splitu. Igrali smo za njih i ovu pobjedu posvećujem svima njima, rekao je Carrillo.

Franck Ohandza ušao je u 78. minuti, dvije minute kasnije odlučio je utakmicu izjednačivši rezultat (1:1):

- Kada sa ulazio u igru, znao sam zašto me trener treba.  Nadam se da ću nastaviti tako dva gola tjedno. Igali smo dobro i bez mene, na klupi nije bilo nervoze kad je Levski poveo jer vidjeli smo da kontroliramo utakmicu, da smo bolji, rekao je Ohandza.