HNS gradi kamp u Sveticama odlukom Gradske skupštine, SDP protiv Bandićeva ugovora

Utorak, 02. lipnja 2015. 20:37 Napisao/la  SC

Tko je protiv ovog projekta taj je protiv građana, grada i sporta, rekao je gradonačelnik Milan Bandić


Skupština Grada Zagreba dala je zeleno svjetlo za izgradnju ŠRC Svetice s 32 glasa za i jednim suzdržanim nakon što su članovi SDP-a napustili skupštinu neposredno pred glasovanje. Time je otkolonjena zadnja prepreka da HNS izgradi nacionalni kamp u Sveticama.

- Tko je protiv ovog projekta taj je protiv građana, grada i sporta, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Davor Bernardić u ime SDP-a smatra da su Grad Zagreb i građani dobili premalo s obzirom da su dali besplatno 90.000 m2 zemljišta.

- Mogli smo i morali smo dobiti više. Uza sve to, preuzeli smo i obvezu da obeštetimo Crkvu ako izgubimo spor na sudu, a postoji mogućnost da Grad participira u gradnji druge faze iako se tvrdi da troška za Grad neće biti. Naime, u članku 10. Ugovora stoji da će Grad i HNS visinu i način osiguravanja sredstava za izvođenje druge faze utvrditi aneksom ugovora prije podnošenja zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole za drugu fazu. Tu treba dodati da će i atletičari morati napustiti Svetice kad počne gradnja, a kad se vrate morat će plaćati korištenje prostora, rekao je Bernardić.

Potpredsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) ocijenio je kako je projekt Svetice dobar i u interesu Zagreba.

- Nakon što je osiguran prostor i za bazične sportove kao što su atletika i plivanje, budući da će centar biti otvoren i građanima, mislimo da je takva investicija potrebna Zagrebu, kazao je Mikulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.