Ante Čačić, trener Dinama: Imamo mjesta za još dva pojačanja

Petak, 29. lipnja 2012. 14:29 Napisao/la  Z. G.

Respektiramo Ludogorec i njegov uzlet koji ga je doveo do dvostruke krune u sezoni u kojoj su tek ušli u prvu ligu. Ali, želimo li igrati Ligu prvaka, objašnjava strateg "modrih"

Dinamu će uskoro i Niko Kranjčar "glumiti" Bugarina. Maksimirski će nogometaši u nedjelju rano ujutro krenuti u Austriju na završni dio priprema gdje će odigrati i dva prijateljska ogleda: protiv kijevskog Dinama i moskovskog Spartaka. Bit će to, dakako, uvježbavanje za skorašnje okršaje drugoga pretkola Lige prvaka protiv bugarskoga Ludogoreca, a u dresu Kijevljana bi, dakle, mogao osvanuti i sam Kranjčar. Bio bi to njegov prvi nastup protiv maksimirskoga kluba nakon punih šest godina.

- Iza nas su 22 treninga i dvije prijateljske utakmice, a veseli što nismo imali nikakvih problema s ozljedama. Pritom, naravno, ne mislim na Krstanovića koji je i došao ozlijeđen. Sljedeći nas tjedan u Austriji čeka pravi posao i dvije jake utakmice protiv Spartaka i kijevskog Dinama. One će nam ponajprije poslužiti kao priprema za Ludogorec iako mi u njima tražimo i što bolji rezultat. Uostalom, pripremne utakmice i služe za to da trener dobije odgovor na koje igrače u kojem trenutku može računati. Pa, Italija je u pripremama za Euro izgubila nekoliko utakmica da bi potom ušla u finale, slikovito je najavio Dinamov trener Ante Čačić.

Pritom je dodao da sljedeći tjedan kreće udarni dio: najteži rad i najnaporniji treninzi.

- Želimo da te utakmice budu prave te da budu jak podražaj za igrače. Već smo imali dvije lagane utakmice, u Šmarju i Pleternici, tako da je vrijeme za pravi izazov. Budući da smo već u drugom pretkolu izvukli doista kvalitetnoga suparnika, morat ćemo već u toj fazi sezone biti u pravoj formi. Respektiramo Ludogorec i njegov uzlet koji ga je doveo do dvostruke krune u sezoni u kojoj su tek ušli u prvu ligu. Ali, želimo li igrati Ligu prvaka, znamo da onamo ne možemo doći preko "pikzibnera". Naša je momčad ostala na okupu, bolje se poznajemo s obzirom na to da smo zajedno odradili proljetni dio sezone, dobro smo posloženi po linijama i učinit ćemo sve da bismo još jednom došli do Lige prvaka. Bugarskoj je momčadi ovo prvi izlaz u Europu i, za razliku od nas, nema iskustvo igranja europskih utakmica tako da će i to biti bitno, dodao je Čačić.

Na upit koliko je ostalo prostora za pojačanja, kratko je dodao:

- Ima prostora za još jednog ili dvojicu igrača. Bitno je dovesti igrača koji odmah može biti pojačanje. Prijelazni rok traje do 31. kolovoza i svaki dobar igrač je dobro došao, istaknuo je Čačić.

U Austriju će krenuti svi igrači osim ozlijeđenoga Krstanovića. U kadru su: vratari Kelava, Mitrović i Lončarić, braniči Vrsaljko, Vida, Tonel, Šimunić, Puljić, Ibañez i Pivarić, vezisti Calello, Ademi, Pokrivač, Leko, Badelj, Kovačić, Tomečak, Sammir i Alispahić te napadači Rukavina, Čop i Fatos Beqiraj.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.