ZORAN ZEKIĆ

Bilo bi sjajno pobijediti Rijeku

Četvrtak, 16. veljače 2017. 12:27 Napisao/la  SC

Ključna će stvar biti - pamet, smatra trener Osijeka Zekić

Nogometaši Osijeka u nedjelju u Gradskom vrtu dočekuju Rijeku u proljestnoj premijeri koja će možda biti "začinjena" snijegom.

Riječani su lider HNL-a koji je jesenas ostavio odličan dojam, a uz to su jedina momčad koja je trenutačno neporažena u svim europskim ligama! Dakle, pred trenerom Zoranom Zekićem i njegovim “jurišnicima” izazov je svih izazova. Kako svladati nepobjedive? Jesenas su Osječani baš protiv Rijeke imali najlošija iskustva. Obje su utakmice izgubili, a da nisu postigli pogodak. I to će biti dodatni motiv. Ima toga još. Naime, Riječani su jedina momčad koju Osijek nije uspio svladati u HNL-u otkako je Zekić na klupi.

- Nisu godinu dana izgubili utakmicu, a to se mora respektirati. Osim toga, otkako sam trener nemam pobjedu protiv Rijeke. Ni s Osijekom, a ni sa Šerifom, kada smo igrali u kvalifikacijama za Europsku ligu. Sjetim se i kako su nas nadigrali jesenas na Rujevici. Teška nas utakmica čeka, ali to je i prilika da mi pokažemo svoj novi gard koji smo gradili kroz zimske pripreme, a posebno u pripremnim utakmicama koje smo igrali, kaže trener Osijeka Zoran Zekić.

Trener bijelo-plavih ne voli previše ulaziti u detalje taktike koju priprema za Rijeku, što nije čudno, ali njemu nije u karakteru činiti korak unatrag. Zekić u sebi ima crtu pobjednika koju od prvog dana pokušava usaditi u svoje igrače.

- Igramo kod kuće i tako se moramo postaviti. Međutim, ključna će stvar biti - pamet. Ne smijemo se zaletjeti u njih, jer bismo na taj način aktivirali njihovo najjače oružje - tranziciju. Dosta toga ovisit će i o tome kako će se kretati rezultat, smatra Zekić.

Rijeka bi, ako želi držati Dinamo na pristojnoj udaljenosti, u Gradskom vrtu trebala tražiti pobjedu.

- U to nema sumnje, ali neće se ni oni zaletjeti na nas, tvrdi trener bijelo-plavih.

Osijek već dugo nije igrao jednu utakmicu koja je nosila takav naboj. Bijelo-plavi ovoga će proljeća sigurno krojiti i borbu za naslov prvaka, a nedjeljni je susret samo prvi u nizu.

- Očekuje nas gust raspored odmah na početku proljeća. Međutim, od prvoga dana priprema spremali smo se za susrete protiv Rijeke. Ne samo za ovaj premijerni u prvenstvu, nego i za ona dva koja nas početkom ožujka očekuju u Kupu. Ne smijemo se zanositi, nego ostati maksimalno fokusirani na sebe. Naravno, bilo bi sjajno pobijediti Rijeku u nedjelju, ali to je mnogo lakše reći nego provesti na terenu. Isto se odnosi i na naše prikazane igre tijekom priprema. Napredovali smo, nema dvojbe, ali opet prava potvrda tog progresa dolazi tek u prvenstvenim okršajima, a Rijeka je najbolji mogući indikator gdje smo i što smo, smatra Zekić.

Jesenas Osijek nije izgledao kao momčad koja može Rijeci napraviti veću štetu. No, danas bi priča morala biti drugačija.

- Osim što moramo gledati sebe, kada igraš protiv momčadi tipa Rijeke, treba razmišljati i o odabiru igrača koji mogu odgovoriti na određene zahtjeve u igri. Tako ću i složiti momčad za nedjeljnu utakmicu, zaključio je Zekić, ostavivši pitanje sastava posve otvorenim.

Izvor Glas Slavonije

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.