Zoran Vulić, trener Splita: Nadam se da ćemo u finalu Kupa slaviti bez obzira na ovaj poraz

Nedjelja, 03. svibnja 2015. 00:34 Napisao/la  SC

 Moji su igrači kroz cijelu sezonu pokazali da su najkvalitetniji i najbolji, imaju zaista puno razloga da budu sretni i zadovoljni, kaže Zoran Mamić

Trener Splita Zoran Vulić čestitao je Dinamu na novom naslovu prvaka.

- Tijekom cijelog prvenstva pokazali su da su naša najbolja momčad. Mi smo se držali do 2:1, ali nakon trećeg gola Henriquzea smo pali totalno. Mogu reći da smo na kraju dobro i prošli, Dinamo je bio puno, puno bolja momčad. Osjetio se evidentan umor mojih igrača, nisam imao cijelu desnu stranu, pa sam Vidovića koji je klasični veznjak, morao staviti na desni bok. Imamo fond igrača koji imamo, to je ono što nam u ovom trenutku fali, međutim dok matematika postoji, trebamo se nadati tom 4. mjestu HNL-a. Sve ćemo svoje snage usmjeriti na finale Kupa, koje će biti sasvim druga utakmica, to vam sigurno govorim. Ja se nadam da ćemo u finalu, bez obzira na današnju utakmicu, slaviti, optimitično će Vulić.

Zoran Mamić na konferencije primio je čestitke za 10. uzastopni naslov prvaka Hrvatske.

- Koristim priliku da čestitam momčadi na vrijednoj i zasluženoj pobjedi, te na osvajanju prvenstva. Moji su igrači kroz cijelu sezonu pokazali da su najkvalitetniji i najbolji, imaju zaista puno razloga da budu sretni i zadovoljni, te da popiju koje piće. Od prve smo se minute postavili kako treba, kompaktno, naša su tri napadača dobro pritiskala njihovu zadnju liniju, a vezni red na čelu s Ademijem je oduzeo jako puno lopti, te Splitu nismo dozvolili da razvije svoju igru. Kad to sve tako napravimo, onda to izgleda kao ovo večeras, kaže Mamić koji o finalu protiv Splita kaže sljedeće:


- To je jedna utakmica koja nosi trofej, određeni naboj, nervozu i bit će to drugačija utakmica. Međutim, ako Dinamo bude radio ono što je danas radio, Split će biti jako teško. No, Split je prepuna ekipa dobrih pojedinaca i znam da oni kao ekipa i pojedinci mogu puno puno bolje, govori Mamić koji se još jednom osvrnuo na Henriquezov status:

- Njegov je status riješen, te ako ga Manchester United želi natrag, cijena je 20 milijuna eura. Večeras je odigrao jako dobro, zabio tri gola, to mu je i zadatak i drago mi je što ga je tako odradio, zaključio je Mamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.