Zoran Mamić o mogućem otkazu: Kad se baviš ovim poslom, sve je moguće!

Petak, 30. listopada 2015. 21:29 Napisao/la  I. J.

Ovaj je poraz potpuno drugačiji, protiv Olympiakosa i Rijeke igrali smo prilično dobro, kaže Mamić


Zoran Mamić priznao je Splitu zasluženost pobjede, koja je bila iznenađenje samo za one koji nisu gledali utakmicu u Parku mladeži. Dinamo je opet podbacio, modra momčad igra najslabiju sezonu u HNL-u u zadnjih deset sezona:

- Čestitke Splitu na pobjedi, pokazali su puno veću želju, htijenje i agresiju od nas. Mi izuzev prilika Soudanija i Pjace u početku, nismo pronašli način za odgovoriti na njihovu agresiju. Dozvoljavali smo im da budu blizu, to je osnovni problem. Ovaj je poraz potpuno drugačiji, protiv Olympiakosa i Rijeke igrali smo prilično dobro. Našom glupošću u Rijeci utakmicu smo odveli na njihov mlin. Danas nismo bili dobri, ali to je sastavni dio nogometa, ne možemo uvijek biti pravi. Ne mislim da je to danak Lige prvaka, imali smo dva velika hendikepa, teško je kada vam vitalni igrači kao što su Ademi i Sigali nisu u momčadi, potrošnja drugih igrača je veća. Ali, oni koji su tu moraju dati više, kaže Mamić.

Na pitanje od mogućem otkazu trener Dinama odgovara:

- Kad se baviš ovim poslom, sve je moguće...!

Dinamo sve više zaostaje Hajdukom i/ili Rijekom?

- Premali broj utakmica je odigran, ja vjerujem u momčad i kvalitetu i da će vrlo brzo Dinamo uhvatiti ritam i vratiti se pobjedama. Sada smo mi ti koji moramo juriti, nismo dugo navikli biti drugi, treći. Sami smo se doveli u tu situaciju, sada treba iz nje izaći. Ne treba se zamarati matematikom, puno je bodova u igri. Rezultat koji bi nam sada odgovarao u nedjeljnoj utakmici između Hajduka i Rijeke za tri kola može biti drugačiji. Moramo početi skupljati bodove, smatra Mamić.

Fernandes nije počeo utakmicu, Ćorić nije igrao:

- Što se tiče Fernandesa, odigrao je veliki broj utakmica, u Rijeci je slomio kost na ruci, ima specijalnu longetu, želio sam da ga odmorim danas. Ispalo je da je ušao nakon ozljede Soudanija. Ćorić je bio u planu, dobio je na treningu koljenom u leđa, na poluvremenu je osjetio bol, nije se uspio zagrijavati. Ne mogu se složiti s tim da nemamo igrača koji može zamijeniti Ademija, jer Ademija nije bilo protiv Olympiakosa i Rijeke, pa smo bili dobri. Rezultat nije bio kakav smo zaslužili, to je dio nogometa. Nemamo alternativu, s tim moramo živjeti. Moramo izdržati do kraja jeseni, nemamo Davida Copperfielda da izmisli nekog novog igrača do zimske stanke, zaključuju Mamić.

Goran Sablić spada među rijetke trener koji su na početku karijere uspjeli pobijediti Dinamo:

- Čestitke igračima, odigrali su maestralnu utakmicu, ispunili većinu onoga što smo se dogovorili. Mislim da smo prvo poluvrijeme bili dosta ravnopravni, na trenutke i bolji, zasluženo poveli. U drugom dijelu smo se svjesno povukli, Dinamo je ubacio u veću brzinu, imao prigoda, teško ih je ostaviti bez šanse. Imali smo polukontri, falilo je koncentracije, ali zadovoljan sam jako. Iz utakmice u utakmicu se dižemo, svakom pobjedom samopouzdanje raste, nema mjesta euforiji. Ne bih rekao da smo neočekivano visoko na ljestvici, volim gledati visoko. To je jedini način da napredujemo. Uvijek biti bliže boljem, kvalitetnijem. Želimo svakoga pobijediti, to nije floskula. Split je stabilan klub, ne mislim da je ovo veliko iznenađenje. Bolje je za naš nogomet da se to događa, kaže Sablić.

Protiv Rijeke neće biti požutjelih Blagojevića, Bagarića i Rrahmanija?

- Kada sam bio pomoćnik Vuliću, kada smo slavili prije dvije godine bilo je žutih. Što se tiče prvenstva mislim da smo vodeći po tom pitanju. Snaći ćemo se, imamo 20 i više igrača, imamo dovoljno vremena za pripremu, naglašava Sablić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.