Željko Sopić: Ja od deset utakmica, u devet saznam u tunelu tko sudi

Petak, 23. veljače 2024. 17:59 Napisao/la  SC

Da bilo kojeg mog igrača pitate da li osjeća pritisak, pa naravno da osjeća pritisak kad izađe na trening, kaže trener Rijeke 

Željko Sopić: Ja od deset utakmica, u devet saznam u tunelu tko sudi

Nogometaši Rijeke u nedjelju igraju derbi s Dinamom u Maksimiru. Riječani u Zagreb idu kao vodeća momčad sa šest bodova više od Modrih koji imaju utakmicu manje.

Treće mjesto Zagrepčana nije ono na što su navikli te će pritisak biti na njihovoj strani.

- Nema tu posebnog pritiska. Bilo koju utakmicu da igrate ako ste sportaš, želite pobijediti. Kad god se bavite sportom, pritisak je uvijek tu, nekad manji, nekad veći. Da bilo kojeg mog igrača pitate da li osjeća pritisak, pa naravno da osjeća pritisak kad izađe na trening da pobijedi na treningu. To je jedino normalno u sportu. S obzirom na godine koje su iza nas, i na položaj Dinama u odnosu na tablicu, pritisak je nešto veći na njima. Ja uopće ne umanjujem naš pritisak, jednak je kod nas i kod njih, smatra trener Rijeke Željko Sopić.

Prva Sopićeva utakmica na klupi Rijeke u Maksimiru završila je porazom.

- To je isto kao da me pitate koja je razlika kad uđete prvi puta u kuću i kad živite u kući deset godina. Vjerojatno malo bolje poznate tu kuću. Igrali smo na Maksimiru, bio sam u klubu dva i pol dana. Čak se nismo ni vratili u Rijeku, sletili smo u Zagreb, obavili dva predivna treninga u Buzinu, to je bilo predivno, hvala onome tko je to organizirao. Ljudi su bili bolji, nadigrali su nas i zasluženo su pobijedili, poručio je trener Rijeke kojega ne zanima Dinamov pritisak na suce.

- Nikad ne komentiram suđenje, vjerujte mi. Ja od deset utakmica u devet saznam u tunelu tko sudi, mene to uopće ne zanima. Ne zanima me i neću razgovarati o tome zašto Dinamo vrši pritisak na suce, kratak je bio Sopić.

Rijekin strateg ne smatra da je Dinamo bio agresivniji te na taj način došao do boda na Rujevici.

- Kako me nadigrao, ako nije igrački? Agresijom? Igra se zove nogomet i vidjet ćemo tko će biti bolji u nogometu. Agresivan si ako ti netko dozvoli, ako ti ne dozvoli, onda nisi, zaključio je Sopić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.