ZAPALJIVA ROBA Armadu u Splitu čekaju vatrogasci naoružani vodenim topom

Četvrtak, 09. ožujka 2017. 23:25 Napisao/la  SC

Organizatori ističu da vatrogasci ne dolaze zbog Armade nego zbog moguće opasnosti od požara

Organizator utakmice u Splitu spremno čeka trajekt s oko 1200 pripadnika Armade. Očekuje se da će trajekt u subotu oko podne uploviti u Sjevernu luku, gdje doček pripremaju specijalne policijske snage  i vatrogasci.

Specijalno za ovu priliku vatrogasci dolaze s najmanje jednim vozilom s punom opremom, što znači da dolaze naoružani vodenim topom, pjenom i ostalim sredstvima za ulične borbe.

Međutim, organizatori ističu da vatrogasci ne dolaze zbog Armade nego zbog moguće opasnosti od požara.

U blizini ima dosta zapaljive robe, dovoljno je da netko zapali bengalku...

Navijači Rijeke do stadiona će putovati u trima zglobnim autobusima pod policijskom pratnjom.

Inače, splitska Lučka uprava i policija odlučili da se Armada neće iskrcati u gradskoj luci u centru Splita, već u teretnoj luci u industrijskoj zoni.

- Policija procjenjuje rizik. Tamo na otvorenom je dovoljno jedno vozilo koje može odraditi sve potrebno. Sa snagama reda ćemo se sastati u petak, kad se bude točno znalo koliko će na trajektu biti navijača i kolika je moguća opasnost. Tada će se procijeniti hoće li nam trebati više ljudi i vozila. Obići ćemo područje da vidimo gdje ćemo točno stati, kaže Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split, za Slodobnu Dalmaciju.

- Policiji je lakše organizirati nadzor i transfer iz Sjeverne luke u kojoj će biti slobodan vez. Vjerujem da se ništa loše ne bi dogodilo ni da se Armada iskrca u gradskoj luci u kojoj nikad nismo imali problema, pa ni kad nam ljeti dolazi par tisuća navijača Hajduka s Brača i Hvara. Naravno da se u svakoj skupini nađe par divljaka koji se napiju, no to je zanemarivo. Sve ovisi o tome kako će proći utakmica, kad je pošteno suđenje sve bude dobro, Ludosti krenu ako navijači osjete da je Hajduk oštećen, kaže Ante Mrvica, koordinator Jadrolinije za splitsko područje.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.