MAXtv Prva liga: Zagreb na krilima Stepčića i Bobana svladao Europom izmoreni sastav Splita

Nedjelja, 31. kolovoza 2014. 22:26 Napisao/la  SC

Susret 7. kola: Zagreb - Split 2:1. Dva je pogotka za novu pobjedu svoje momčadi zabio sve bolji Gabriel Boban. Splićani smanjili preko Bagarića

MAXtv Prva liga - 7. kolo

ZAGREB - SPLIT 2:1

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500.

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 1:0 Boban (54) 2:0 Boban (61) 2:1 Bagarić (62)

Žuti kartoni: Boban, Šulc (Zagreb) Vojnović, Mršić, Kvesić (Split)

ZAGREB: Livaković, Štiglec, Musa, Šulc (90 Dučkić), Stepčić, Bevab (46 Medić), Boban, Krovinović, Jurendić (65 Kovačić), Konopek

SPLIT: Vuković, Radotić, Galović, Glumac, Rugašević (22 Mršić), Vojnović (46 Vidović), Dujmović (65 Rog), Kvesić, Bagarić, Glavina, Cikalleshi

Posljednji susret 7. kola domaćeg prvenstva u Kranjčevićevoj su odigrali Zagreb i Split. Do druge prvenstvene pobjede stigli su domaćini, u utakmici koja je odlučena u nastavku susreta. Europom izmoreni Split nabasao je na tešku prepreku, Zagreb je to uspio iskoristiti i uzeti osmi bod te se na ljestvici izjednačiti sa Splitom. 

Gosti su došli u prvu priliku na susretu. Igrala se deveta minuta, Vojnović je presjekao loptu na centru, sjurio se prema kaznenom prostoru Zagreba ali na poslijetku u putio neprecizan udarac. Nedugo zatim (13) pokušao je Stepčić na drugoj strani, Vuković odbija u korner. Split je mogao do gola i u 19. minuti. Slobodan je udarac odlično izveo Kvesić, odličnom je reakcijom Zagrebov vratar Livaković spasio siguran pogodak gostiju. Pokušao je u 32. minuti i Bagarić nakon kombinacije Dujmovića i Cikalleshija, ponovno je Livaković bio odličan. Do poluvremena Glavina pokušava za goste (42), a Musa (45) za domaćine, golmani ponovno odlično rade svoj posao.

Konačno, u nastavku pred sumorno praznim tribinama počinju padati golovi. Igrala se 54. minuta a Zagreb je poveo. Stepčić je dao dubinsku loptu iza leđa gostujuće obrane, Boban bježi Glumcu i matira Vukovića za 1:0. Osam minuta kasnije isti je igrač strijelac drugog pogotka na susretu. Ponovno mu je asistirao Stepčić, Boban je neumoljiv. 

No, već u sljedećem napadu Split smanjuje zaostatak. Pucao je Cikalleshi s ruba kaznenog prostora, Livaković odbija tek do noge Dražena Bagarića koji postavlja na kraju konačnih 2:1. Nije Split do kraja mogao izjednačiti, nije mogao izbjeći treći prvenstveni poraz ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.