VINKOVAČKI MISTERIJ Zašto je Peter Pacult postao trener kluba s blokiranim računom?

Srijeda, 11. siječnja 2017. 16:08 Napisao/la  SC

Teže je bilo dovesti Paculta u klub s blokiranim računom nego prodati Mitrovića za 4,2 milijuna eura

Rijeka je prodajom Mateja Mitrovića ostvarila najveći transfer HNL-a u zimskom prijelaznom roku od kojega će neizravnu korist imati Cibalia.

Matični Mitrovićev klub trebao bi dobiti oko 40.000 eura od ukupnog iznosa (4,2 mil. eura) transfera u Bešiktaš.

Ako je Rijeka ostvarila najveći izlazni transfer, Cibalia je ostvarila najveći ulazni transfer dovođenjem renomiranog austrijskog trenera Petera Paculta.

- S obzirom na to koliko su treneri prije bili plaćeni, uvjeti su potpuno isti. Uopće nije novac u pitanju. Mi novca nemamo, imamo strašnih problema u funkcioniranju i trener Pacult je upoznat s time. Zna da se može dogoditi da ne bude isplaćena plaća. Zna također da smo u blokadi za plaću za studeni. Smatram da ćemo zbog našeg trenera u marketinškom smislu napraviti iskorak i da će nam biti lakše. Moram reći da trener apsolutno nije opterećenje Cibaliji ni u kojem slučaju, a mislim, ako budemo pametni, iskreni, pošteni, da ćemo možda iskoristiti njegovo ime i napraviti pozitivnu priču i na kraju imati koristi od toga. Jedan od uvjeta dovođenja trenera bio je dolazak kvalitetnih igrača. Jasno je da nam u svakoj liniji nedostaje po jedan kvalitetan igrač, a kao suho zlato nedostaje nam napadač. Međutim, pokazalo se u nekoliko posljednjih dana, kada smo objavili da za trenera dolazi Peter Pacult, što to ime znači. Naime, obasut sam pozivima igrača koji su zainteresirani za dolazak u Cibaliju, kaže predsjednik Cibalije Miroslav Gagro.

Sudeći prema riječima predsjednika Gagre, Cibalia je zapravo ostvarila značajniji transfer od Rijeke.

Teže je bilo dovesti Paculta u klub s blokiranim računom nego prodati Mitrovića za 4,2 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.