Prva HNL: Varaždin slomio Šibenik na Šubićevcu, finalisti kupa korak bliže ispadanju

Petak, 05. svibnja 2023. 19:56 Napisao/la  SC

 

Šibenčani su ostali prikovani za dno ljestvice, Gorica u subotu dočekuje Slaven Belupo, u slučaju pobjede mogli bi napraviti velik korak ka ostanku u ligi

Slavlje nogometaša Varaždina
Slavlje nogometaša Varaždina Foto: Screenshot

Nogometaši Varaždina pobijedili su Šibenik 2:0 u utakmici 33. kola Supersport Prve HNL na Šubićevcu i doveli momčad trenera Čanadija u vrlo tešku situaciju.

Utakmica je odlučena u 69. minuti, Brodić je nakon jednog ubačaja pogodio stativu, lopta se odbila ravno do usamljenog Dimitra Mitrovskog, kojem nije bio problem zatresti mrežu - 0:1.

Domaća momčad krenula je na sve ili ništa, što često zna biti pogubna odluka, Varaždinci su u 86. minuti odgovorili još jednom kontrom, Pelcar je prošao po desnoj strani i uposlio Brodića, koji je stavio točku na "i" utakmice na Šubićevcu.

Šibenčani su tako ostali prikovani za dno ljestvice, nogometaši Gorice imaju u subotu priliku u dvoboju sa Slaven Belupom povećati prednost, što bi moglo biti odlučujuće u borbi za ostanak.

U preostalim trima kolima Šibenčane čekaju dvoboji s Dinamom u Zagrebu, Osijekom na Šubićevcu i Hajdukom u Splitu, finalist kupa u vrlo je neizvjesnoj situaciji.

ŠIBENIK: Rogić, Lucumi, Mina (80 Baturina), Matić, Kvržić, Hiroš (66 Damjanić), Čanađija (75 Skorup), Soldo (75 Knežević), Arai, Špeljak (66 Radonjić), Dolček.

VARAŽDIN: Zelenika, Škaričić (60 Ba), Mitrovski (82 Belcar), Pellumbi, Urata, Stolnik, Brodić, Pilj, Elezi, Šego (46 Vugrinec), Domjanić (68 Teklić)

Šibenik – Varaždin 0:1 (Mitrovski 69)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.