UEFA nagradila pozitivno poslovanje, Rijeka i Dinamo dobili po 349.570 eura

Četvrtak, 10. prosinca 2015. 17:08 Napisao/la  SC

Za natjecateljsku godinu 2014/15 ukupni iznos raspoloživih sredstava iznosi 28.840.000 eura, Hajduk i Split dobili po 38.970 eura


UEFA je drugi puta novčano nagradila klubove koji su u skladu s propisanim rokovima dokazali pravovremeno ispunjenje obveza prema zaposlenicima i drugim klubovima te zahtjeve poslovanja na "pozitivnoj nuli" u slučaju prihoda ili rashoda većih od pet milijuna eura.

Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split, hrvatski klubovi koji su u natjecateljskoj sezoni 2014./2015. sudjelovali u europskim natjecanjima također su u skupini, te im je UEFA za pokazanu razinu odgovornosti preraspodijelila sredstva nagradnog fonda Lige prvaka i Europske lige koja je bezuvjetno zadržala, odnosno koja nije isplatila klubovima koji nisu ispunili zahtjeve.

Osamdeset posto zadržanih iznosa preraspoređeno je u jednakim iznosima klubovima koji su se natjecali u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europske lige s izuzećem onih klubova koji su potpisali nagodbe.

Dvadeset posto zadržanih iznosa u jednakim je iznosima preraspoređeno klubovima koji su ispali u kvalifikacijskoj fazi Lige prvaka ili Europske lige, s izuzećem onih klubova koji su potpisali nagodbe.

Za natjecateljsku godinu 2014./2015., ukupni iznos raspoloživih sredstava iznosi 28.840.000 eura.

Ukupni će iznos biti podijeljen na 66 klubova u grupnoj fazi (Dinamo i Rijeka, 349.570 eura po klubu) te 148 klubova u kvalifikacijskoj fazi (Hajduk i Split, 38.970 eura po klubu).

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.