Trener Cibalije rasistički vrijeđao Soudanija: Jebem ti majku crnu, jebem ti majku klošarsku!

Subota, 14. travnja 2018. 23:38 Napisao/la  SC

Ništa nije prešlo granicu, nije bilo udaranja nego sitni verbalni okršaj koji je brzo završen i zaboravljen, rekao je Dinamov trener Nikola Jurčević

Soudani
Soudani Foto: www.gnkdinamo

 

Utakmica u Vinkovcima završila je teškim rasističkim incidentom, tijeko sukoba trener Cibalije Hrvoje Bradašić verbalno je vrijeđao najboljega igrača utakmice Soudanija.

Delegat Ivan Jurina zapisao je sljedeće:

Hrvoje Bradašić, kondicijski trener, po završetku utakmice prilikom ulaska u tunel, te opetovano u tunelu vrijeđao je gostujućeg igrača broj 2. Soudani El Arabi Hilal riječima "jebem ti majku crnu" "jebem ti majku klošarsku".

U svađu se umiješao vratar Livaković, njega su napali domaći igrači, umiješali su se specijalci i uspostavili red.

Što se tiče ponašanja na trbinama, u izvješću piše sljedeće:

Ponašanje većeg dijela gledatelja fer i korektno, osim dijela gostujućih navijača, njih oko 400. (smještenih na južnoj tribini) koji su uz bučno navijanje povremeno uzvikivali povike uvredljivog sadržaja, te su tako u 41. minuti i 42 minuti uzvikivali "Mamiću cigane odlazi iz svetinje", te u 44. i 45. minuti "Zdravko Mamić srpsko kopile", kao i u 90- 90+3, također uzvikivali "Ale, alo, jebi se Zdravko sa tobom je gotovo". te dijela domaćih navijača (njih oko 50.) smještenih na središnjem dijelu istočne tribine, koji su također cijelo vrijeme bučno navijali a u 43 minuti "HNS pederi nogomet ste sjebali", dok su u 69. minuti upalili jednu bljeskalicu (tzv strob) , te je tom prilikom zapaljena jedna sjedalica, koja je nakon dvije tri minute ugašena. Obje klupe uglavnom fer i korektne, osim opisanog incidenta po završetku utakmice, od strane kondicijskog trenera HNK Cibalia, Hrvoja Bradašića.

-  Utakmica je imala veliki ulog i normalno da dođe do tenzija, ali sve je završilo u sportskom duhu, ništa nije prešlo granicu, nije bilo udaranja nego sitni verbalni okršaj koji je brzo završen i zaboravljen, rekao je Dinamov trener Nikola Jurčević.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.