Tomislav Erceg: Riječani imaju ubojiti napad, Gavranović, Gorgon, Andrijašević i Bezjak znaju kako se zabija

Četvrtak, 09. ožujka 2017. 15:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Svi su očekivali čudo od novog trenera, Španjolca Carrilla. Ništa se ne može preko noći. Za sada mu momčad nije pokazala nikakav napredak, kaže bivši napadač Hajduka i Rijeke

Tomislav Erceg nosio je dresove Hajduka i Rijeke. U obama klubovima osvajao je trofeje, s Hajdukom je osvojio prvenstvo i Kup Hrvatske, s Rijekom je osvojio Kup.

- Volio bih da Rijeca osvoji prvu titulu prvaka države. Mislim da su svojim dosadašnjim rezultatima i igrama to zaslužili. Međutim, jedno su želje, travnjak je mjesto gdje se odlučuje tko će na kraju biti prvak. Rijeci je ovo ključna utakmica. Ako pobijede, napraviti će veliki korak prema osvajanju titule koju svi toliki preželjkuju. Kek je stvorio respektabilnu momčad koja u svakom trenutku zna što želi i hoće. Osim toga pokazali su karakter velike momčadi, gubili su protiv Osijeka i Lokomotive, oba puta su se uspjeli vratiti i pobijediti. Sigurno da im je izostanak Ristovskog i Vešovića veliki hendikep, no Kek zna tko će ih i kako zamijeniti. Riječani imaju ubojiti napad, Gavranović, Andrijašević, Gorgon, Bezjak znaju kako se zabijaju golovi, kaže Erceg.

Nešto će se valjda pitati i Hajduka?

- Svi su očekivali čudo od novog trenera, Španjolca Carrilla. Ništa se ne može preko noći. Za sada mu momčad nije pokazala nikakav napredak, igraju slabo, niti on sam ne zna što bi uradio, stalno mijenja početnu jedanaestoricu.

Hajdukovci Bradarić, Andrijašević, Elez, Maleš,  Matić... najvjerojatnije će trofej osvojiti u dresu Rijeke?

- Andrijašević je trenutno najbolji igrač lige. Preporodio se u dresu Rijeke, svojim igrama i golovima umnogome je zaslužan za dosadašnje pobjede svoje momčadi. Bradarić je postao najvažniji igrač momčadi Matjaža Kek. Elez se sjajno uklopio u momčad, Maleš je starosjeditelj i kapetan, Matić traži svoje mjesto u momčadi. Najžalosnije je da se na Poljudu najmanje cijene  igrači ponikli u omladinskoj školi.

Erceg je igrao za Hajduk na proljeće 1999. godine, kada je Rijeci oteta titula prvaka?

- Kako se ne bih sjetio 1999 godine. Najprije smo u Maksmiru odigrali 1:1 nakon što gotovo cijelo drugo poluvrijeme odigrali sa igračem manje, isključen je bio Gabrić. Po povratku u Split čelnici kluba  u zrakoplovu su smijenili tadašnjeg trenera Katalinića. Kada su vidjeli koliko nas je navijača dočekalo u zračnoj luci, odustali su od te nakane. Čekala nas je potom utakmica protiv Rijeke, koju smo trebali pobijediti da bismo s Dinamom igrali majstoricu za prvaka. Promašio sam u utakmici protiv Rijeke jedanaesterac, točnije vratar gostiju, Hajdukovac Đoni Tafra, obrani mie udarac. Izgubli smo 1:3! Svi znamo što se dogodilo na Kantridi u posljednjem kolu, prisjeća se Erceg.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.