Marin Tomasov i Duje Čop na prvoj Dinamovoj prozivci uoči početka priprema

Srijeda, 13. lipnja 2012. 15:03 Napisao/la  Z. G.

- Uvjeren sam da će nam obojica biti od velike koristi u novoj sezoni. Od njih očekujem brzu prilagodbu na Dinamove zahtjeve, objašnjava trener "modrih" Ante Čačić

S Hajdukom nisu osvojili nijedan naslov, nisu se nešto naigrali niti u europskim kupovima, a sad su - glavna Dinamova pojačanja u novom lovu na Ligu prvaka. Bivši Hajdukovi ofenzivci Marin Tomasov i Duje Čop u srijedu su se nacrtali u Maksimiru na prvom Dinamovu treningu uoči nove sezone. Čop je prošlu natjecateljsku godinu proveo u dresu Splita, dok je Tomasov u samome smiraju sezone raskinuo ugovor s Hajdukom vrativši se u matični Zadar. Štoviše, još uvijek je pod ugovorom sa Zadrom, a ove je srijede na trening u Maksimir, zapravo, svratio u statusu gosta.

- Uvjeren sam da će nam obojica biti od velike koristi u novoj sezoni. Od njih očekujem brzu prilagodbu na Dinamove zahtjeve i siguran sam da će vrlo brzo pokazati svoju kvalitetu. Dinamo je najbolji hrvatski klub i logično je da u njemu igraju najbolji hrvatski igrači, neskromno je uzviknuo maksimirski trener Ante Čačić.

Sam je Tomasov bio prilično suzdržan:
- Ne bih želio previše pričati prije petka, jer tada bi me klub trebao i službeno predstaviti. Sretan sam što smo konačno došli blizu realizacije. Moja je želja jasna: u Dinamu su najbolji igrači i super se osjećam ovdje. Ali, ipak prvo valja pričekati konačan dogovor klubova, objasnio je zadarski veznjak.

Niti Čop nije bio suviše rječit:

- Dinamo je jedan od najvećih hrvatskih klubova i jedan od najjačih u regiji. Jako sam sretan što sam ovdje i vjerujem da mogu pomoći. Konkurencija je u napadu jaka, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti.

Na treningu su osvanuli i neki "stari znanci"- Ante Puljić i Arijan Ademi. Obojica su, zapravo, iskoristili povratnu kartu: na zimskoj su stanci uskočili u Lokomotivu, a sad se vratili u Dinamo. Štoviše, iz redova "lokosa" su, sukladno najavama samih Dinamovih čelnika, trebala preseliti još dvojica igrača: Marcelo Brozović i Ivan Peko.

- S obzirom na to da do kraja ljetnoga prijelaznog roka imamo dovoljno vremena, odlučili smo da njih dvojica zasad ostanu u Lokomotivi. Nema smisla gomilati igrače. Ukaže li potreba, lako ćemo ih dovesti, pojasnio je Čačić.

Maksimirski nogometaši u ponedjeljak kreću na prvi dio priprema na Roglu.

- Na prozivku se javilo 16 igrača, a s nama nisu reprezentativci Kelava, Šimunić, Badelj, Vida i Vrsaljko, a nadan se da će nam se priključiti što kasnije. S momčadi nisu ni Beqiraj, Alispahić i Kovačić koji su zbog reprezentativnih obaveza dobili nekoliko dana odmora više pa se priključuju u ponedjeljak. Momčad je ostala na okupu za novu sezonu, iza nas je dobro proljeće, dečki imaju iskustvo igranja na vrhunskoj razini… Iako zasad nismo nositelji u zadnjem pretkolu, vjerujemo u plasman u Ligu prvaka. Uz obavezu osvajanja dvostruke krune, cilj nam je opet ući u Ligu prvaka, a za to imamo atribute i razloga vjerovati, istaknuo je Čačić.
Dinamo u novoj sezoni neće računati na slovačkoga napadača Jakuba Sylvestra, koji će preseliti nekamo na posudbu, najvjerojatnije u Lokomotivu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.