ISTRA 1961

Sung Min Hong potpisao dvogodišnji ugovor

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 13:58 Napisao/la  SC

23-godišnji Korejac će pojačati konkurenciju u veznom redu

Korejac Sung Min Hong postao je novi igrač Istre 1961. Hong je u Pulu stigao početkom ljetnih priprema kao igrač na probi koji se tek morao dokazati treneru Panadiću, što mu je naposljetku i uspjelo. Pulski strateg je naime već nakon par treninga konstatirao kako je vrlo zadovoljan igrom 23- godišnjeg Korejca koji je svoje kvalitete potvrdio i na utakmicama s Umagom i Goricom.

– U Hrvatsku sam došao prije godinu dana. Do tada sam igrao za Soonsil University, a onda sam stigao u Lučko gdje sam se zadržao šest mjeseci. Iako sam imao ugovor u trajanju od dvije godine, raskinuo sam ga zbog problema s vodstvom kluba pa sam otišao u Dubravu u treću ligu. U Dubravi sam igrao u prvoj postavi te sam zabio dva gola i imao tri, četiri asistencije, rekao je Korejac Hong koji igra na poziciji ofenzivnog veznog, a sa zeleno-žutima je potpisao dvogodišnji ugovor.

Uobičajeno je da je igračima koji dolaze s Dalekog istoka ponajveći problem komunikacija sa suigračima. Svi igrači iz Koreje koji su stizali u Istru 1961 su govorili vrlo slabi engleski. Srećom, Sung je već godinu dana u Hrvatskoj pa je naučio nogometni vokabular tako da sporazumijevanje sa suigračima na terenu neće biti problem.

– Volim Europu i Hrvatsku i moram reći da mi je stvarno jako lijepo ovdje. Čuo sam za Woona koji je igrao ovdje u Istri. Znam ga kao dobrog igrača koji se dobro snašao u Hrvatskoj i kojemu je ovdje bilo dobro. Volio bih proživjeti takvo iskustvo i da mi bude dobro kao što je bilo njemu, dodao je Sung Min Hong.

Novom igraču predstoji borba za mjesto u Panadićevoj startnoj postavi.

- Cijelu karijeru sam igrao ofenzivnog veznog, iza napadača, a ove sezone bih volio u dresu Istre 1961 zabiti minimalno pet golova. Trener je vrlo ljubazan prema nama, a za moju novu momčad mogu reći da mi se jako sviđa, zaključio je Korejac.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.