Stjepan Tomas: Rijeka je blizu nas, zašto ne bismo bili treći?!

Subota, 13. svibnja 2023. 20:38 Napisao/la  T. B.

Kada dobiješ lako protivnika koji je osvojio sedam od devet bodova, to je dobro, kaže Ivan Leko

Stjepan Tomas
Stjepan Tomas

Stjepan Tomas doživio je prvi poraz na klupi Osijeka, nakon dvije pobjede i remija poražen je na Poljudu od Hajduka (0:3).

- Čestitao bih Hajduku na zasluženoj pobjedi. Ušli smo u utakmicu bez dva jako bitna igrača, Žapera i Leovca. Poremetio nas je gol, do tog trenutka smo bili ravnopravni. Okrećemo se Šibeniku i Rijeci. U igri je šest bodova. Naš cilj je Europa. Nemamo veliki roster, Žaper i Leovac su nam jako bitni. Defenzivno smo u početku dobro stajali. Cilj nam je Europa. Rijeka je blizu nas, zašto ne bismo bili treći?! Nisam razočaran igrom, prvo poluvrijeme nam Hajduk do pogotka nije previše napravio, rekao je Tomas.

- Bila je dobra utakmica, ali mislim da nije najbolja otkad sam tu. Kada dobiješ lako protivnika koji je osvojio sedam od devet bodova, to je dobro. Posebno mi se svidjelo 20-30 minuta drugog poluvremena. Čestitam momcima, u situaciji gdje ne možemo ni gore ni dolje treniraju dobro. Hvala ljudima što su na ovo vrijeme došli bodriti ekipu. Idemo se odmoriti i pripremiti za ključnih deset dana. Svi zajedno dobivamo i gubimo. Igrači su glavni akteri. Ostali su servis da bi gledali dobar nogomet. Moji igrači su tri puta dobili Osijeka, od toga dvije pobjede su ključne. Imamo puno mana, ali kada treba mi smo tu. To ide mic po mic, ali ide na bolje, kazao je trener Hajduka Ivan Leko.

Jeste li mirni pred finale kupa?

- Ja sam miran kada vidim da se daje sve od sebe, trenira, živi, da se ljudi dignu i idu leći s Hajdukom. Nama je ključno to finale. Što će se u toj utakmici dogoditi ja to ne znam. Imali smo i nekih boljih momenata, ali kada dobiješ 3:0 onda se sve briše.

Što se događa s Nikolom Kalinićem?

- Tu je kao i svi drugi. Na gotovoj utakmici htio bih dati šansu nekom mlađem. Za njega je šteta što igramo s jednim napadačem. Za mene je naš najbolji napadač Marko Livaja, zaključio je Leko.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.