Stanko Poklepović: Zaslužili smo pobjedu, vukao nas je zanos i pozitivan bijes

Subota, 14. ožujka 2015. 19:19 Napisao/la  Ivan Jelić

Ne opterećujemo se pričom da prvenstvo završimo bez poraza. Želimo se plasirati u finale Kupa, osvojiti još jednom duplu krunu, kaže Zoran Mamić.


Poslije derbija neodlučnog ishoda (1:1) u derbiju između Hajduka i Dinama, trener Stanko Poklepović nije krio svoje razočarenje rezultatom. Naime, domaćini su u posljednjoj četvrtoj minuti sudačke nadoknade primili izjednačujući zgoditak, strijelac je bio Machado, dok su Splićani poveli golom Balića u 74. minuti:

- Duh zajedništva dogodio se svih 90 minuta i šteta je što smo primili gol u 94. minuti. Nije pošteno da je utakmica završila neodlučnim ishodom. Imali smo sva tri boda u rukama, na kraju smo ostali kratkih rukava. Netko će reći to je nogomet! E, to nije nogomet! To nam se nije smjelo dogoditi! Žao mi je zbog igrača, navijača, Hajduka, rekao je Poklepović, koji je istaknuo sljedeće

Tottenham gleda Vlašića i Balića
Derbi je bio pod prismotrom mnogobrojnih skauta. Tottenham je opunomoćio Domagoja Lisicu, koji inače skrbi o albanskom reprezentativcu Sokolu Cikalleschiju, igraču Splita, da posebno prati igru mladih Hajdukovaca Nikole Vlašića i Andrije Balića. Vlašić je već na meti Arsenala, dok su Balića čelnici Tottenhama željelu dovesti još prošlog ljeta. Spursi žele Vlašića i Balića na ljeto dovesti na White Hart Lane. Narednih dana u Split bi trebali doći predstavnici Tottenhama i započeti pregovore oko realizacije transfera Vlašića i Balića.

-  Kada mi netko kaže: Dobro je da niste izgubili, odgovorit ću: Nula - nula, malo morgen! Zaslužili smo pobjedu. Vukao nas je zanos i pozitivan bijes.

Trener Zoran Mamić je kazao da je očekivao agresivnijeg Hajduka:

- Čini mi se da mnogi treneri ne znaju da igra počinje od obrane, a ne od napada, ja očigledno drugačije gledam nogomet od Mamića, drugačije ga percipiram.

Mladi Andrija Balić ponovno je bio strijelac:

- Balić nije igrao na svojoj pravoj poziciji , no on je "zmijast", zaključio je Poklepović.

Dinamo je nastavio niz neporaženosti u prvenstvu:

- Gledatelji su vidjeli neizvjesnu utakmicu, mislim da je konačan rezultat realan. Kada bi se bolje proanalizirao cijeli susret imali smo više izglednih prilika za postizanje zgoditka od Hajduka. Očekivao sam agresivnijeg Hajduka, jer dobro znam kako oni agresivno igraju pred svojim navijačima. Ne opterećujemo se pričom da prvenstvo završimo bez poraza. Ako nam se pruži prilika, naravno da ćemo to pokušati iskoristiti. Želimo se plasirati u finale Kupa, osvojiti još jednom duplu krunu, kaže Zoran Mamić.

Dinamov trener posebice je apostrofirao:

- Puno mladih igrača vidjeli su gledatelji, Balić, Vlašić, Pjaca, Ćorić, Fiolić i Hodžić su budućnost hrvatskog nogometa, zaključio je Mamić.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.