PROMJENA U RNK SPLIT

Sablić trener umjesto Vulića do kraja sezone

Ponedjeljak, 13. svibnja 2013. 17:44 Napisao/la  Ivan Jelić

-  Nakon Dinama sam procijenio da u ovom trenutku ne mogu pružiti više, objašnjava Zoran Vulić 

U ponedjeljak ujutro bivši trener RNK Split Zoran Vulić sastao se sa predsjednikom crvenih Slavenom Žužul i obavio oproštajni razgovor:

- Kada se sve zbroji iza nas je uspješna suradnja. Zoran je preuzeo momčad kada smo loše stajali na prvenstvenoj tablici i sigurno je podigao momčad ali i vrijednost svakog pojedinca. Njegove zasluge su tu tom segmentu velike. Mi kao klub idemo dalje ispred nas je borba za Europu, dok Zoranu želimo puno sreće u njegovoj daljnjoj trenerskoj karijeri, kazao je predsjednik Žužul, koji je za trenera do kraja sezone postavio Vulićevog pomoćnika Gorana Sablića.

Mršić najizgledniji nasljednik
Tko će nakon Sablića preuzeti klupu Splita, ako uopće dođe do promjene na kraju sezone? Kao prvi kandidat spominje se sada već bivši trener Osijeka Stanko Mršić koji je smijenjen nakon poraza kod kuće od Intera Zaprešića. Sa njim bi u Park mladeži trebao u ljetnom prijelaznom roku doći sin Antonio koji nosi dres Zadra. Osim Mršića kao mogući novi treneri Splita spominju se Goran Sablić, Vjekoslav Lokica koji je već duže vrijeme bez angažmana,  te Drago Čelić koji vodi drugoligaša Mosor.

 

Vulić je momčad preuzeo kada je bila na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. U 20. kola koliko je vodio momčad osvojio je 34 boda, od toga 25 u Parku mladeži, dok je devet osvojeno na na gostovanjima. Split je po prvi puta u HNL-u pobijedio Dinamo i Hajduk.

- Nakon utakmice sa Dinamom procijenio sam da u ovom trenutku ne mogu pružiti više. Razišli smo se, iza mene je osam mjeseci rada. Držim da sam napravio dobre stvari za klub, za igrače. Bio sam spreman voditi momčad još dva preostala kola, to sam predložio predsjedniku, no on je odlučio da odmah prekinemo daljnju suradnju. Imao sam dobre uvjete, odličnog predsjednika, zahvaljujem se njemu i njegovoj obitelji. Isto tako zahvaljujem se svim ljudima iz kluba od oružara, čistačice do svog stručnog stožera. Slaven Žužul je najbolji predsjednik sa kojim sam ikad radio. Počeli smo prijateljski, rastali smo se prijateljski. Volio bih kada bi Hajduk imao ovakvog predsjednika. Ispričavam se navijačima zbog poraza od Hrvaca, ispadanja iz Kupa Hrvatske. Klub renomea RNK Split to sebi ne smije dopustiti. Klubu i mojem nasljedniku želim puno sreće u borbi za plasman u Europsku ligu, a ja ću se ovog ljeta baviti turizmom, iznamljivanjem apartmana u Radunici, zaključio je na kraju Vulić.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.