Srozavanje struke: Zagreb ne bi uspio bez Medićevih vidovitih zapažanja, prosudbi i odluka

Utorak, 20. svibnja 2014. 22:28 Napisao/la  SC

Vjekoslav Lokica očekivano raskinuo suradnju sa Zagrebom nakon što je momčad u zadnjim kolima vodio predsjednik Dražen Medić

Vjekoslav Lokica više nije trener Zagreba! Lokica je otišao nakon što je osvojio prvo mjesto u drugoj ligi i osigurao Zagrebu povratak u prvu ligu. Neobičan potez ima neobičnu pozadinu. Naime, u zadnjim kolima uz Lokicu na klupi Zagreba sjedio je predsjednik Dražen Medić, koji je praktično obnašao dužnost trenera. Shodno tome, sporazumni raskid nije iznenađenje budući da Lokica ionako odavno više nije bio trener Zagreba. Zanimljivo je pročitati službeno klupsko objašnjenje čudnog odnosa Medića i Lokice, kao podjelu zasluga za povratak u elitni razred.

Budući da je Lokica zaokupljen nekim drugim planovima koji su mu se otvorili nakon što mu je porastao rejting zasluženim povratkom Zagreba u Prvu ligu, razgovori o mogućem ostanku u Kranjčevićevoj nije niti iniciran. Umjesto toga dogodio se prijateljski stisak ruku između njega i predsjednika kluba Dražena Medića, kao i izmjena uzajamnih riječi zahvale na međusobnoj suradnji,  koja je u biti i bila ključ uspješnih, lepršavih, uvjerljivih Zagrebovih igara.

Pitanje je, naime, bi li bez stalne i budne Medićeve nazočnosti uz momčad, kao i njegovih vrlo vidovitih zapažanja, prosudbi i odluka, već u ovom ciklusu bio ostvaren cilj povratka u Prvu ligu obzirom da je riječ o  vrlo mladoj momčadi, u prosjeku ispod 22 godine. No, nije si Medić  izvjesne ovlasti u odnosu na momčad dodijelio iz hira, nego ponajprije iz sasvim pragmatičnih razloga. U NK Zagreb je već devet godina, od prvih je dana nazočan gotovo svakom treningu, pratio je rad brojnih trenera i entuzijastički, iz godine u godinu slagao si je određene postulate za koje vjeruje da ih je dužno poštivati želi li se nešto napraviti kako treba. Trener Lokica s punim je razumjevanjem gledao na sve to, tako da je došlo do zanimljive sinergije ove dvije energije, a ishod je znan; Zagreb je uvjerljivo prvi, piše na službenoj klupskoj stranici.

Sinergija ove dvije energije, kao što piše autor klupskog priopćenja, završila je energičnim raskidom kontroverznog odnosa, koji je dodatno srozao vjerodostojnost ionako  obezvrijeđene struke u hrvatskom nogometu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.