SRAMOTA NA POLJUDU Čelnici Hajduka i Dinama huliganskim ponašanjem medijski zasjenili derbi

Nedjelja, 22. listopada 2017. 13:17 Napisao/la  Ivan Jelić

Čelnici Hajduka javno se zalažu za promjenu ponašanja u HNS-u istodobno dok u loži potiču ponašanje ispod svake ljudske razine

Ivan Kos i Marco Branco iskazali poznato gostoprimstvo
Ivan Kos i Marco Branco iskazali poznato gostoprimstvo



Nije bilo burno samo na travnjaku u dvoboju Hajduka i Dinama, koji je odigran u subotu navečer na Poljudu i završio bez pobjednika (2:2).

 Bilo je burno na tribinama što nije ništa čudno kada su u pitanju Torcida i BBB-e.
 
 Međutim, najburnije je bilo u svečanoj loži gdje je došlo do naguravanja, navodno i fizičkog napada između čelnika Hajduka i Dinama.
 
 Prema jednoj verziji financijski direktor Dinama Matej Škegro odgurnuo je sportskog direkora Hajduka Marija Branca, prema drugoj verziji nakon što su modri poveli golom Henriqueza, Branco se unio u lice direktoru kluba gostiju Tomislavu Svetini koji ga je odgurnuo.
 
 U gužvu, usudili bismo se napisati, u divljaštvo čelnika kluba umiješao se predsjednik Hajduka Ivan Kos.
 
 Bila je to scena koju ne pamtimo otkada je poljudske lože, scena koju će zasigurno prenijeti europski mediji.
 
 Sve se odvijalo  pred  očima brojnih skauta bogatih europskih klubova, koji su se došli uvjeriti se u kvalitetu pojedinih igrača.
 
 Neviđena sramota ne samo za Hajduk i Dinamo nego za cjelokupni hrvatski nogomet i sport.
 
 Nakon nemilih scena u svečanoj lože politika se treba najozbilnije pozabavati  hrvatskim nogometom. Ako je vlada premijera Andreja Plenkovića donijela Lex Agrokor da bi spasila hrvatsko gospodarstvo, pod hitno treba donijeti Lex HNS da se spasi hrvatski nogomet.
 
Čelnike dva naša najveća kluba, koji su osramotili Hajduk i Dinamo, trebalo bi  promtno izbaciti iz hrvatskog nogometa.

Bez obzira tko je prvi započeo  sukob, Branco, Svetina, Škegro, Kos... čelnici klubova nisu smijeli dopustiti da se ponašaju kao huligani koje privodi policija.

Svi su završili  u policijsku postaji gdje su dali iskaze o nemilom događanju.

 Uz njih policija je privela sa Hajdukove strane kao svjedoke Krešimira Gojuna, Sašu Bjelanovića, Kristjana Petrica, Velimira Slovačeka, Jerka Trogrlića, te Krešimira Antolića,  Dinamova povjerenika za sigurnost.

 Najvjerojatnije je da će dobiti prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira, na tome će sve završiti.
 
 Osim što sportski direktor bijelih, Portugalac Mario Branco, očigledno ima slabe živce, jer je nakon neodlučnog rezultata (2:2) Hajduka i Lokomotive u tunelu  verbalno napao napadača gostiju Dejana Radonjića, očito da poljudska loža zadnjih godina postaje poligon za iskazivanje primitivnih strasti.
 
 Dovoljno se sjetiti sukoba Zdravka Mamića i Hajdukove legende Ive Bega i gađanje plastičnom bocom predsjednika Rijeke Damira Miškovića.
 
 Čelnici Hajduka javno se zalažu za promjenu ponašanja u HNS-u istodobno dok u loži potiču ponašanje ispod svake ljudske razine.  
 
 Čelnici Hajduka i Dinama nesportskim ponašanjem medijski su zasjenili jedan od najkvalitetnijih i najdramatičnijih derbija zadnjih sezona.
 
 Umjesto da se govori i piše o igračima, opet je prvom planu negativno ponašanje vodećih ljudi hrvatskog nogometa.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.