SPLIT - HAJDUK Dvojica novih trenera šire optimizam uoči gradskog derbija

Subota, 18. veljače 2017. 15:08 Napisao/la  I. J.


Evo što je kazao trener Splita Bruno Akrapović uoči nedjeljenog dvoboja protiv Hajduka na Parku mladeži...

- Moramo se igrači i ja priviknuti jedni na druge. Oni su shvatili što želim od njih, ide to nabolje. Optimistični smo, imamo realne šanse ostvariti dobar rezultat protiv Hajduka. Optimizam zasnivamo na radu i entuzijazmu igrača koji se zalažu i upijaju što želim. Spremni su odraditi utakmicu maksimalno profesionalno i s velikim zalaganjem. Igrat ćemo napadački, ali ne idemo na harakiri. Znamo kvalitetu protivnika. Nećemo igrati kako odgovara protivniku nego u svom stilu koji odgovara našoj kvaliteti i mogućnostima.

Trener Hajduka Joan Carrillo kazao je kako ga u ovom dvoboju zanimaju samo tri bola.

- Pripremali smo se mjesec i pol dana za ovaj meč, ovo je derbi, najvažnije je da je momčad spremna pobijediti. Respektiramo Split, ali mi smo radili mjesec dana za pobjedu.  Utakmica počinje u 17 sati, vidjet ćemo tko će biti spreman. Terziev i Prtajin nemaju pravo nastupa, dok su ostali kartonirani. Split sam gledao u različitim izdanjima, imaju novog trenera. Oni imaju defanzivnu orijentaciju s dobrom tranzicijom. Izgubili su važnog igrača u njihovoj koncepciji, desnog bočnog igrača Jurendića. Gledao sam utakmicu u Kupu, Split je odigrao inteligentniju utakmicu u odnosu na Hajduk. Govore kako Split ima problema, ali činjenica je da je Split pobijedio 2:1 u Kupu. Ja ne razmišljam o problemima, nego o terenu. Imamo plan A i plan B, igrači razumije što tražim, jedini cilj je pobijediti. Tijekom utakmice dolazi do promjena, padaju golovi i planovi se mijenjaju, a mi smo radili da bi bili spremni, kaže Carrillo.

Koji je cilj Hajduka na proljeće?

- Idemo dan po dan, iz utakmice u utakmicu pobjeđivati, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Najvažnije je osvojiti tri boda protiv Splita, pa onda tri protiv Istre, ne smijemo razmišljati na drugačiji način - o konačnom plasmanu i trećem mjestu. Zadovoljan sam s pripremama, ostvarili smo ciljeve koje smo stavili pred sebe. Sretan sam i zbog novih igrača koji su došli. Branco je naporno radio kroz prijelazni rok, ali kao trener volio bih da je centralni branič došao ranije. Međutim, takvo je stanje na tržištu, rekao je Carrillo.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.