Službena prijava protiv Tomislava Ivkovića i Marija Muse zbog namjerno zarađenog kartona

Ponedjeljak, 29. rujna 2014. 17:44 Napisao/la  SC

Trener Ivković u izjavama za medije potvrdio je da je tražio od svog igrača Muse da u završnici susreta Lokomotiva-Osijek dobije opomenu-žuti karton kao ne bi igrao protiv Dinama

Povjerenik za natjecanje MAXtv Prve lige Josip Brezni podnio je prijavu disciplinskom sucu protiv Tomislava Ivkovića i Maria Muse, trenera i igrača NK Lokomotiva, zbog kršenja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika.

Trener Ivković u izjavama za medije potvrdio je da je tražio od svog igrača Muse da u završnici susreta Lokomotiva-Osijek dobije opomenu-žuti karton kako bi se “očistio”, odnosno zbog automatske kazne propustio nastup u sljedećoj prvenstvenoj utakmici. Igrač je doista u 90. minuti utakmice dobio opomenu i to zbog “nesportskog ponašanja-nepoštivanja propisane udaljenosti 9,15 metara kod izvođenja udarca iz kuta”.

Iako je ovakva situacija u praksi po izjavama drugih trenera uobičajena u pripremi taktike za pojedinu utakmicu, u najmanju ruku je sporan način na koji je došlo do dobivanja kartona odnosno činjenica da je prema medijskim napisima igrač pozvan da dobije žuti karton na način da su to čuli svi sudionici na terenu i dio gledatelja.

Ako disciplinski sudac Krešimir Vlajčević ocijeni prijavu opravdanom, provest će postupak te sukladno odredbama Disciplinskog pravilnika HNS-a donijeti odluku o eventualnim kaznama.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.