DERBY DELLA UČKA Sergej Jakirović: Za ovo što smo mi napravili na proljeće, tu dečkima kapa do poda, a mi ne uživamo u pobjedama jer smo bolesni

Subota, 06. svibnja 2023. 00:20 Napisao/la  SC

Mislim da na Rujevicu teško tko može doći i reći da je favorit, naglasio je trener Rijeke

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Nogometaši Rijeke danas (19.10) na Rujevici u Derbyju della Učka dočekuju Istru 1961, četiri kola prije kraja prvenstva Rijeka se bori za Europu, malo nedostaje da se potvrdi izlazak na europsku scenu, teorija dopušta mogućnost da će se to dogoditi nakon ovog kola.

Naravno, pod uvjetom da momčad Rijeke na Rujevici u subotu pobijedi Istru 1961.

Za razliku od prijašnjih dviju utakmica momčad Sergeja Jakirovića bit će jača za jedno ime, na travnjak se vraća Emil Dilaver, pouzdani stoper oporavio se od ozljede.

- Dilaver je dobro, ovaj tjedan je trenirao normalno. Trebalo je dva i pol tjedna da se oporavi, točno onoliko koliko su liječnici prognozirali. Imao je on želju stisnuti zube i igrati, ali ja nisam pobornik toga, smatram da bi možda napravili više štete nego koristi. Mislim da smo dobro procijenili, na kraju krajeva kakav bih ja trener bio kada ne bih vjerovao igračima koji treniraju i koji su zdravi. Dobili su priliku i pokazali da mogu odigrati jako dobro, rekao je Sergej Jakirović.

No, ako je zadnja linija bila problem Rijeke u prvom dijelu sezone, od kada je na Rujevici Jakirović, tome nije tako, potvrđuje to i utakmica u Koprivnici, Ivan Smolčić i Niko Galešić odigrali su je na visokoj razini.

- Emil Dilaver i Niko Galešić su naš prvi stoperski par, tako je to do sada bilo. Ivan Smolčić je bio u rotaciji i sve što je odigrao, od Poljuda pa preko ostalih utakmica, igrao je jako dobro. Ima nas pet, jako sam zadovoljan sa stoperima, bez obzira tko igra meni je drago jer onaj tko upadne zna točno što treba raditi i koji su zahtjevi. S te strane mogu biti jako zadovoljan, naglasio je Jakirović.

Istra 1961 vjeruje da može još jednom ove sezone pobijediti Rijeku na Rujevici.

- Mislim da na Rujevicu teško tko može doći i reći da je favorit. Za ovo što smo mi napravili na proljeće, tu dečkima kapa do poda, trebalo bi se vratiti daleko u povijest da vidimo tko je to tako napravio. Narpravili smo nešto stvarno veliko, a ne uživamo u pobjedama jer se okrećemo novoj utakmici koliko smo „bolesni“. Da, mi smo „bolesni“, treba barem jedan dan malo uživati jer ovo što su napravili je fantastičan uspjeh, zaključio je Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.